Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sálavé vytápění a chlazení v budově bytového projektu V TOWER

Systém chladících a topných stropů představuje komfortní a moderní systém chlazení a vytápění budov. Je určen zejména pro prostory s nejvyššími nároky na dosažení tepelné pohody. Pro svoje výborné vlastnosti byl použit na mnohých významných a zajímavých budovách. Jednou nejnovějších je rezidenční budova V TOWER.

Při projektování budovy V TOWER se dbalo nejen na zajištění nejvyšší úrovně kvality vnitřního prostředí. Díky využití obnovitelných zdrojů energie bude i energetická efektivita vytápění a chlazení na vysoké úrovni.

Všech 130 exkluzivních bytů a studií v 5. až 30. podlaží bytového domu V TOWER Prague nabídne po dokončení komfort topných a chladících stropů, resp. sálavého vytápění a chlazení.

Zejména zde v segmentu bytové výstavby vyniknou značné výhody topných a chladících stropů oproti konvenčním klimatizačním systémům. Uživatelé bytů ocení především bezhlučný a bezprůvanový způsob klimatizace, bezúdržbový provoz, s prodlouženou životností systému, minimální nároky na prostor pro technologie.

Kombinace tepelných čerpadel jako zdrojů nízkopotenciálního tepla a chladu s chladícími a topnými stropy výrazně snižuje energetické výdaje = nižší provozní náklady na vytápění a chlazení.

Pro tyto výhody získávají sálavé topné a chladicí systémy stále větší oblibu v celé Evropě.

Systém instalovaný v budově V TOWER:


Sádrokartonový kapilární chladící a topný strop v kombinaci s doplňkovou topnou plochou u celoprosklené fasády. Větrání bytů je zajištěno rekuperačními jednotkami.

Kapilární rohože jsou umístěny na horní straně sádrokartonového podhledu. Jsou instalovány mezi konstrukční profily podhledu. Tímto způsobem je dosaženo těsného styku kapiláry a desek podhledu. Měrný topný a chladící výkon je dále maximalizován použitím speciálně upravenými sádrokartonovými deskami s vyšší tepelnou vodivostí.

Typ použité kapilární rohože: CLINA ORIMAT.

Výhody:

  • Jednoduchá, rychlá a čistá instalace bez mokrých procesů.
  • Kapilární rohože jsou umístěny na horní straně stropu, což umožňuje snadné připojení k rozvodnému potrubí ve stropní dutině.
  • Možnost pozdějších úprav podhledů při montáži svítidel, reproduktorů a dalších případných zapuštěných komponenty.
  • Vysoké měrné výkony pro sálavé vytápění a chlazení.
Obr.1 - Podhled před dokončením.
Obr.1 - Podhled před dokončením.
Obr.2 - Montáž rozdělovače topné a chladící vody v podhledu.
Obr.2 - Montáž rozdělovače topné a chladící vody v podhledu.

Investorem stavby je skupina Aceur Investment, za development a řízení projektu je odpovědná společnost PSJ INVEST. Architektem stavby je Architektonický ateliér Radana Hubičky. Realizace systému stropního vytápění a chlazení Instalace Praha s.r.o.

Nejvyšší bytovka V Tower bude mít hrubou stavbu do konce roku
Hrubá stavba nejvyššího bytového domu v Česku, třicetipodlažní V Tower v Praze na Pankráci, bude hotová do konce letošního roku. Na svých webových stránkách to uvedla společnost PSJ, která je od července generálním dodavatelem stavby. Budova vysoká 104 metrů by měla být kompletně dokončena v únoru 2018. Developerem projektu je společnost PSJ Invest, investorem je lucemburská investiční skupina Aceur Investment.

 
 
Reklama