Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Příklady instalací litinových radiátorů Viadrus (I)


Viadrus je významný český výrobce litinových kotlů a radiátorů s tradici datující se do roku 1890, kdy byla zahájena výroba litinových radiátorů. Jako moderní výrobce klade důraz nejenom na klasické zdroje tepla, ale i na obnovitelné zdroje.

Litinové kotle a radiátory můžete naleznout v téměř 50 zemích po celém světě. Hlavními přednostmi našich produktů je vysoká kvalita zpracování, dlouhá životnost, spolehlivost a jednoduchá obsluha. Tradiční sortiment doplňují novinky z řady designových skleněných radiátorů President, bimetalových a hliníkových radiátorů Duostar a Residence.

Přinášíme několik ukázek instalace litinových radiátorů STYL a BOHEMIA v České republice.


Školka Brníčko

Spolehlivý zdroj tepla nezávislý na přívodu plynu a dokonalá hygiena otopných těles - to byly hlavní požadavky při realizaci vytápění v objektu školky v Brníčku. Volba padla na automatické kotle ViaLING a radiátory STYL. Ty kromě příkladného přístupu pro čištění představují i designově perfektní řešení pro moderní interiéry. U novostaveb navíc s možností vestavěného termostatického ventilu a spodního připojení.


Horský hotel Neptun Jeseníky

Klasické provedení, které přetrvá desetiletí. Pro komerční stavby byly v minulosti litinové radiátory z Bohumína jedinou rozumnou volbou. Správnost této volby je pak prověřena bezproblémovým provozem po mnoho let - bez rizika prorezivění a s tepelnými parametry přinášejícími uživatelskou pohodu.


Referenční dům - EDEN Brno

U vzorového domu na výstavě EDEN 2000 zněl požadavek na prezentaci klasického vytápění otopnými tělesy vybočujícího z klasické varianty "plechová krabice nebo obyčejné žebrové radiátory". Proto byla pro vytápění použita kombinace designových otopných těles STYL a BOHEMIA. Zdrojem tepla je závěsný kondenzační kotel CLAUDIE.


Sanatoria Klimkovice

V areálu sanatoria proslaveného od roku 1994 i mezi zahraniční klientelou jsou použity klasické litinové radiátory VIADRUS. Tyto lázně jsou důkazem, že i pro moderně pojaté interiéry mohou být klasické litinové radiátory tou správnou volbou.


Zámek Rychvald

Nově rekonstruovaný objekt s číslem popisným 1 by měl po dokončení prací sloužit mimo jiné i jako restaurace nebo obřadní místo pro konání svateb. Vzhledem k charakteru objektu snad ani nebylo možné volit jiné než retro litinové radiátory Bohemia.

 
 
Reklama