Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Příklady instalací litinových radiátorů Viadrus (II)

Litinové kotle a radiátory můžete nalézt v téměř 50 zemích po celém světě. Hlavními přednostmi produktů Viadrus je vysoká kvalita zpracování, dlouhá životnost, spolehlivost a jednoduchá obsluha. Tradiční sortiment doplňují novinky z řady designových skleněných radiátorů President, bimetalových a hliníkových radiátorů Duostar a Residence.

Viadrus je významný český výrobce litinových kotlů a radiátorů s tradici datující se do roku 1890, kdy byla zahájena výroba litinových radiátorů. Jako moderní výrobce klade důraz nejenom na klasické zdroje tepla, ale i na obnovitelné zdroje.

Přinášíme několik ukázek instalace litinových radiátorů STYL a BOHEMIA v zahraničí.


Vila Tugendhat (památka UNESCO)

Pro vilu Tugendhat byly vyrobeny radiátory dle archivní dokumentace uložené v archivu VIADRUS. Jako obchodní označení pro obnovenou výrobu byl zvolen název HELLAS a radiátory byly nabídnuty i do běžného prodeje. Jejich design si přímo říká o instalaci do historických objektů a retro interiérů v "anglickém" stylu.

Průběh památkové obnovy


Rodinný dům Polsko


Radnice Rotterdam

Během rozsáhlé rekonstrukce v letech 2009-2010 byly ve veřejných i kancelářských prostorách instalovány radiátory Bohemia společnosti VIADRUS. Vzhledem ke stáří historické budovy se architekti přiklonili k užití tradičního materiálu, kterým je litina, a tím zachovali tradiční charakter vnitřního vybavení.

 
 
Reklama