Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové topné rohože termoKABEL nejen pro temperování koupelen

Nová topná rohož showerMAT je určena pro temperování podlah sprchových koutů a má zesílený výkon pro rychlejší natopení keramických podlah. Rozměrově je přizpůsobena pro sprchové kouty nebo použití okolo WC. Pro snadné řešení temperování podlah v koupelnách a jiných prostorech je určena komfortní sada Comfort Kit s topnou rohoží a regulátorem.

Elektrické topné kabely a rohože termoKABEL se používají nejen pro co nejlepší pocit tepla od nohou, ale často také jako druhý zdroj doplňkového vytápění v koupelnách, WC, kuchyních, dětských pokojích a jiných prostorách. Elektrické podlahové vytápění nese mnoho výhod, šetří provozní náklady a je velice komfortním řešením. Podlahové vytápění patří mezi velkoplošné sálavé vytápění. Zachování optimální tepelné pohody v interiéru s podlahovým vytápěním je obvykle dosaženo o 2 až 4 °C nižšími teplotami než při klasických konvekčních otopných soustavách, což přináší další úspory energie.

Zdravé a bezpečné vytápění

Velkoplošné sálavé vytápění způsobuje menší pohyb vzduchu a tím i menší prašnost. Mezi další výhody patří snížení rizika plísní, roztočů, a tím i alergií, a to především v koupelnách a jiných vlhkých prostorách, protože mokré podlahy schnou mnohem rychleji.

Temperování sprchových koutů – showerMAT

showerMAT
showerMAT

Topné rohože pro temperování podlah sprchových koutů showerMAT mají zesílený výkon 200 W/m2 pro velmi rychlé natopení keramických podlah. Zároveň to znamená rychlejší náběh u silných dlažeb nebo přírodních obkladů. Rohož má speciální rozměr 80 × 80 cm pro sprchové kouty nebo pro použití okolo WC. Podrobnosti k rohoži showerMAT najdete v našem online katalogu/ceníku.

  • vysoká bezpečnost a 100% vodotěsnost
  • ideální řešení pro temperování podlah sprchových koutů
  • napájecí kabely vystupují na stejném místě, což zjednodušuje připojení k elektrické síti
  • rohož by měla být připojena k termostatu používanému pro temperování elektrického podlahového vytápění koupelny
  • elektrické připojení: 230 V, napájecí konce délky 3 m
  • rozteč mezi smyčkami 8 cm

Temperování koupelen a jiných prostor – komfortní sada Comfort Kit

Topná sada pro temperování koupelen a jiných obytných prostor obsahuje v jednom balení veškeré potřebné komponenty a umožňuje rychlou a jednoduchou montáž. Comfort Kit je dodávaný s topnou rohoží o ploše 1,2 až 6,0 m2. Jednotlivé varianty si můžete prohlédnout v našem online katalogu/ceníku.

Sada Comfort Kit
Sada Comfort Kit

Součásti balení:

  • programovatelný regulátor CU 345 s podlahovým čidlem, snadným ovládáním a velkým displejem
  • dvoužilová textilní samolepicí topná rohož s ochranným opletením a výkonem 150 W/m2
    • šířka jen 30 cm zaručuje snadnou instalaci i v malých prostorách
    • samolepicí – výhodou je možnost fixace při instalaci
    • jeden napájecí konec pro snadnou a rychlou montáž
    • ochranné opletení umožňuje instalaci v koupelnách
    • minimální montážní výška – síla topného prvku pouze 3,5 mm.
  • ochranná trubka pro čidlo zakončená kovovou koncovkou (umožňuje jednoduchou montáž i demontáž čidla v případě poruchy a zajišťuje rychlý přenos teploty), úhelník 90°
Postup montáže Comfort Kit

Postup montáže

  1. instalace ochranné trubky pro čidlo
  2. proměření odporu topné rohože
  3. rozložení a nastříhání topné rohože
  4. instalace do flexibilního lepidla
  5. kontrola hodnoty odporu
  6. pokládka dlažby
 

Chcete se dozvědět více o topných rohožích a kabelech termoKABEL?

Produkty termoKABEL si můžete prohlédnout v online katalogu na topeni-chlazeni.cz, případně v e-shopu www.topna-rohoz.cz

Neváhejte se na nás obrátit s Vašimi představami, rádi Vám poradíme a v případě větších projektů pro Vás zpracujeme nezávaznou kalkulaci. Můžete nám napsat na info@topeni-chlazeni.cz, nebo rovnou zavolat na 724 551 223. Váš tým termoKABEL.


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...