Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Uponor řešení pro vytápění průmyslových hal

Prostory průmyslových hal jsou finančně velmi náročné na zabudování kvalitního topného systému. Systémy Uponor pro podlahové vytápění průmyslových hal jsou zabudovány přímo do podlahy tovární haly, tak není prakticky nutná žádná pravidelná údržba systému. Následně dochází k radikálnímu snížení provozních nákladů a tedy i k rychlému návratu vložených investic.

Bezúdržbový systém

Konvenční systémy pro vytápění, umístěné v prostoru haly, zabírají drahocenné místo a vyžadují pravidelnou údržbu zahrnující čistění, natírání potrubních rozvodů, údržbu spotřebičů atd. Systémy Uponor pro podlahové vytápění průmyslových hal Vám nabízí pravý opak. Jelikož jsou zabudovány přímo do podlahy tovární haly, tak není prakticky nutná žádná pravidelná údržba systému. Dochází tedy k radikálnímu snížení provozních nákladů a tedy i k rychlému návratu vložených investic.

Nízké provozní náklady

Systémy pro podlahové vytápění průmyslových hal se vyznačují velmi nízkými provozními náklady, protože celý systém pro vytápění může být provozován v nízkoteplotním režimu a tepelné ztráty mohou být tedy redukovány na minimum. Je také možné využít alternativní zdroje energie nebo například odpadní teplo z výrobních procesů a výrazně tím snížit energetické náklady. Skladba konstrukce vytápěné podlahy a způsob předávání tepla zajišťují efektivní nakládání s tepelnou energií během celé doby provozu objektu.

Efektivní a bezpečné pracovní prostředí

Každý stroj vyžaduje optimální provozní teplotu, ale co takhle lidé? Příjemná a vhodná teplota pracovního prostředí motivuje pracovníky k těm nejlepším výkonům. Všeobecně řečeno, povrchová teplota podlahy hraje podstatnou roli v teplotním profilu haly. Uponor podlahové vytápění zajišťuje perfektní pracovní prostředí uvnitř průmyslových hal, kde jsou pomocí sálavého tepla vytápěné pouze ty prostory, které jsou potřeba a ne žádné jiné. A to vše bez víření prachu! Proto jsou tyto systémy vhodné nejenom do průmyslových hal, ale i do velkoobchodů, skladů a logistických center – prostě všude tam, kde chcete udržet své produkty čisté.

Široké využití

Uponor nabízí pro průmyslové haly nízkoteplotní systém podlahového vytápění nebo chlazení. Návrh a konstrukce podlahy v průmyslové hale převážně závisí na statických a dynamických požadavcích. Je třeba zvážit nejenom statické zatížení od regálů a strojů nebo dynamické zatížení od kol vozidel, ale také i mechanickou a chemickou odolnost podlahy. Obrovskou výhodou Uponor systému průmyslového podlahového vytápění je to, že nemá žádný vliv na statický výpočet podlahy a lze tedy přímo nainstalovat do podlahové betonové desky. V případě využití ve stropu nepřináší žádné zvýšení zatížení. Jinými slovy řečeno, Uponor Vám nabízí flexibilní a univerzální systém pro zajištění optimální tepelné pohody uvnitř průmyslových hal.


Příklady využití

• Výrobní haly
• Sklady
• Logistická centra
• Veletržní prostory
• Hangáry pro letadla, nákladní automobily
• Velkoobchody

11 důvodů, proč si vybrat průmyslové podlahové vytápění Uponor

1. Rychlá návratnost vložených investic
2. Dlouhá životnost systému při minimálních provozních nákladech
3. Volný výběr prostorového návrhu, optimální využití prostoru budovy
4. Rovnoměrný teplotní profil
5. Nízká rychlost proudění vzduchu
6. Nulová cirkulace prachových částic
7. Stimulující a bezpečné pracovní prostředí
8. Vyzkoušená a léty prověřená technologie
9. Mimořádně odolné a kvalitní PE-Xa potrubí
10. Použitelné pro různé druhy průmyslových budov
11. Výborné záruční podmínky

Průmyslové haly lze vytápět různými způsoby

Porovnání rozdílných druhů vytápění průmyslových hal

Konkrétně se jedná o případovou studii, která řeší porovnání vytápění konkrétní průmyslové haly pomocí:

• Průmyslového podlahového topení Uponor napojeného na tepelné čerpadlo/kotel
• Plynových infrazářičů
• Teplovzdušného vytápění
• Závěsných sálavých panelů

Uponor systémy průmyslového podlahového vytápění v České republice

Příklad několika odlišných aplikací průmyslového podlahového vytápění, v rozdílných skladbách podlahy, v České republice během posledních let.

1. Centrální logistické centrum Lidl, Měřín

Konstrukce podlahy: válcovaný beton
Materiál PV: Uponor PE-Xa potrubí kotvené na kari síť
Velikost vytápěné plochy: cca 25 000 m2

2. Centrální sklad KaS, Dražkovice

Konstrukce podlahy: drátkobeton
Materiál PV: Uponor PE-Xa potrubí do svěrné lišty + kotvené na kari síť
Velikost vytápěné plochy: cca 1 500 m2

3. MAN Truck & Bus Center, Rousínov

Konstrukce podlahy: železobeton
Materiál PV: Uponor PE-Xa potrubí kotvené na kari síť
Velikost vytápěné plochy: cca 1 600 m2

4. Výrobní hala Eurom, Brno

Konstrukce podlahy: dvouvrstvá, beton s rozptýlenou výztuží
Materiál PV: Uponor PE-Xa potrubí ve svěrné liště
Velikost vytápěné plochy: cca 2 800 m2

Bližší informace

V případě zájmu o bližší informace prosím kontaktujte kteréhokoliv obchodního zástupce, nebo se obraťte přímo na technické oddělení. Máme praktické zkušenosti nejenom ze staveb zrealizovaných v České republice, ale díky zázemí velké mezinárodní organizace máme také přístup k informacím z průmyslových staveb po celém světě, proto jsme schopni pro Vás vždy připravit řešení přímo podle Vašich požadavků.


UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.