Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topné rohože, kabely a další produkty pro Váš komfort

Elektrické podlahové vytápění je nejlépe regulovatelný topný systém, uživatel tohoto systému je schopen si jednoduše měnit svůj aktuální topný režim pomocí nejrůznější regulace. Nesmíme opomenout na pořizovací náklady pro elektrické vytápění, které jsou výrazně nižší než u jiných systémů.

Platí to zejména u novostaveb, kde je kladen velký důraz na zateplení celého domu a tím pádem i nižší tepelné ztráty objektu, což znamená nízkou spotřebu elektrické energie pro vytápění.

Pro elektrické vytápění existují různé zvýhodněné tarifní produkty,které umožňují používat levnou energii v tzv. nízkém tarifu i pro jiné elektrické přístroje které nejsou určeny pro vytápění. Tento fakt je vzhledem k rostoucí vybavenosti elektrických spotřebičů v naší společnosti velmi důležitý a stává se velkým zdrojem úspor z celkových nákladů na provoz domácnosti.

Naše produkty

Elektrické topné kabely a rohože termoKABEL je možné využít pro podlahové temperování a vytápění, pro zajištění komfortní teploty v obytných prostorech. Další možností využití topných rohoží, kabelů je ochrana okapů proti zámrazu, vyhřívání venkovních ploch a schodů, ochrana potrubí a jiných technologických systémů.

Dvoužilové lepící topné rohože s vetkaným topným kabelem Basic


Samolepící elektrické topné rohože BASIC LEP IN jsou konstruovány jako meandrovitě upevněný topný kabel vpletený do textilní tkaniny. Topné rohože jsou dodávány v dvoužilovém (2LF) i jednožilovém provedení (1LF) s ochranným opletením. K elektrickému napájení jsou připojeny pomocí studených konců s délkou 4 m. Výkon rohože 160 W/m2, jeden napájecí konec umožňuje rychlejší a jednodušší plánování a instalaci. Ochranné opletení umožňuje instalaci ve vlhkém i suchém prostředí. Je určena do tenké vrstvy flexibilního lepidla nebo stěrky těsně pod krytinu.

 

Hliníkové topné rohože aluMATpro temperaci plovoucích podlah


Topné hliníkové rohože aluMAT jsou tvořeny topným kabelem, který je v odpovídající rozteči fixován na hliníkovou vrstvu. Ta zaručuje rovnoměrné plošné předávání tepla. Tato rohož je proto vhodná pro temperování plovoucích podlah. Při podlahovém temperování je topná rohož uložena těsně pod podlahovou krytinou s cílem co nejrychleji dosáhnou požadovanou komfortní teplotu povrchu. Má výkon 80 a 100 W/m2. Topné rohože se dodávají v provedení s jedním napájecím koncem (dvoužilové) 2LF i jako jednožilové 1LF. Všechny topné hliníkové rohože umožňují připojení ochranného vodiče.

 

Elektrické topné kabely uniKABEL


Univerzální topné kabely řady uniKABEL jsou konstruovány ve dvoužilovém provedení tzn. s jedním napájecím koncem. Toto usnadňuje montáž, není nutné se vracet s koncem kabelu zpět do napájecího bodu. K dispozici je výkonová škála 10, 17 a 30 W/m a spektrum délek od 10 do 150 m. To umožňuje zvolit topný prvek přesně podle požadavku aplikace. V praxi se používají pro podlahové vytápění a ochranu okapů, potrubí a venkovních ploch proti zamrznutí.

 

Topný kabel defrostKABEL s termostatem pro temperaci potrubí


Potrubí lze chránit proti zamrzání pomocí topného kabelu s vestavěným termostatem defrostKABEL. Ten se skládá z odporového topného kabelu s výkonem 17 W/m s termostatem a napájecího konce s délkou 3 m, který je zakončen připojovací zástrčkou. Kabel je určen pro rychlé vyřešení temperování potrubí do průměru 38 mm. defrostKABEL se upevňuje pomocí AL lepící pásky. Potrubí společně s kabelem je nutno izolovat tepelnou izolací.

 

Elektrický nástěnný konvektor Alphatec Basic


Jsou určena pro plné vytápění, případně jako komfortní doplněk pro zvýšení tepelné pohody nebo jako zdroj tepla v přechodném období.

 

Termostaty a příslušenství pro ochranu venkovních ploch a okapů proti zamrzání



 

Regulátor pro ochranu venkovních ploch a okapů proti zamrznutí tekmar 1773 vyhodnocuje automaticky prostřednictvím kombinovaných čidel 3354 (pro okapy) resp. 3352 (pro venkovní plochy) venkovní teplotu a vlhkost. Teprve při splnění obou požadavků připíná topný prvek.


ALPHATEC comfort systems s.r.o.
logo ALPHATEC comfort systems s.r.o.

Nabízíme řešení teplovodního vytápění a chlazení pomocí podlahových i stropních systémů. Elektrické topné kabely a rohože pro temperování i vytápění. Elektrická přímotopná i sálavá topidla. Tepelná čerpadla pro ohřev vody. Zónovou a centrální komfortní ...