Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluce Al-Pex tvarovek. Uponor RS tvarovky sestavíte jednoduše podle vašich potřeb

Uponor přichází s revoluční novinkou pro řešení tvarovek plastohliníkového systému MLC pro dimenze 63–110 mm. Stávající sortiment tvarovek (doposud přibližně 300 různých druhů) byl nahrazen převratným flexibilním systémem RS (pouze 27 komponent), kdy si nově tvarovky snadno sestavíte přesně dle vašich potřeb.

Uponor RS tvarovky


Systém RS používá stavebnicový systém, doposud známý převážně našim dětem. Osou systému jsou základní tvary fitinek jako spojka, T-kus a koleno. Jako doplňky potom slouží jednotlivé druhy adaptérů, tzn. přechody na vnější, případně vnitřní závit, lisovací adaptéry atd. Základní druhy jsou patrné z obrázku č. 1. Tyto prvky lze jednoduchým způsobem a bez nutnosti použití speciálního nářadí složit dohromady, přesně dle vašich požadavků, jednoduchým principem clipu (lock-pin).

Složit můžete nejenom tvarovky se standardní kombinací vývodů, ale i atypické tvarovky přesně dle vašich potřeb, flexibilně přímo na staveništi.

 
Obr. 1
Obr. 1

U velkých dimenzí tímto způsobem odpadá nutnost použití mnoha redukcí při připojování potrubí o několik dimenzí menších. Tím dochází nejen k významné úspoře času, ale hlavně k výrazným úsporám prostoru a peněz.

Jako další výhodu bychom rádi zmínili snadnou manipulaci s velkými dimenzemi. Daný spoj se může zalisovat na podlaze nebo podložce a následně se až vlastní sestavení tvarovky odehrává pod stropem, jednoduchým lock-pin způsobem. Tento princip je velice snadný a tím se vyvarujete možnosti jakékoli chyby. Dále není nutná ani pracná manipulace těžkým lisovacím strojem pod stropem nad hlavou, často v krkolomných pozicích.

V konvenčních potrubních systémech je každý spoj potencionálním místem netěsností. Uponor vždy pracoval na vývoji svých produktů, proto RS systém znamená výrazné zlepšení i z hlediska kvality, z důvodu snížení množství spojů.

 



Výhody RS systému:

  • Modulární systém
  • Snadná a rychlá montáž
  • Není nutné další nářadí
  • Bezpečnost a cena – méně spojů
  • Kvalita a inovace

Více na www.uponor.cz.


UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.