Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Taconova: sortiment odvzdušňovačů DN 20 až DN 100

Společnost Taconova rozšiřuje své výrobkové portfolio odvzdušňovačů o další automatické odvzdušňovače. Ve skupině výrobků „TacoVent Airscoop“ lze nově vybírat odvzdušňovače o rozměrech DN 20 až DN 40. U těchto nových odvzdušňovacích armatur je novinkou použití I-kroužků. Médium protéká kruhovými sypkými náplňovými tělesy, která mají velký odlučovací povrch při nepatrné ztrátě tlaku. Tím je dosaženo vysokého stupně odlučování pro trvalé odstraňování vzduchu z průtočného média.

Odvzdušňovače Taconova s I-kroužky jsou vhodné pro vodorovnou i svislou vestavbu. Všechny odvzdušňovače lze objednávat i rovnou s vhodnou izolací. Pro aplikace v solárních tepelných zařízeních jsou v sortimentu též provedení s teplotní odolností až do 200 °C.

K odstranění vzduchu z vodorovně uložených potrubí je k dispozici sortiment odvzdušňovačů TacoVent Airscoop DH o rozměrech DN 20 až DN 100. V tělesech odvzdušňovačů jsou integrovány odrážecí desky, na nichž se odlučují vzduchové bubliny směrem vzhůru do vzduchové komory. Celý sortiment se vyznačuje robustními konstrukcemi a nevyžaduje údržbu.



Princip funkce odvzdušňovačů TacoVent Airscoop R se zakládá na I-kroužcích, pomocí nichž se dosahuje vysoká úroveň odlučování při nepatrné ztrátě tlaku.


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.