Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla OCHSNER pro inteligentní sítě (Smart Grid)

Co je inteligentní síť?

Logo SG Ready

Výroba energie z obnovitelných zdrojů jako vítr nebo solární energie s sebou nese výkonové špičky. Na ty ale rozvodné sítě nejsou navrhovány. Úkolem inteligentních sítí je tyto špičky vyrovnávat. Přebytky elektrické energie jde uchovat formou dálkově řízeného zásobníkového ohřevu v blízkosti místa její výroby. Tím ulevíme sítím a vytváříme prostor pro zlevnění energie.

 

Co Vám může přinést inteligentní síť?

Schéma
  • Díky funkcím inteligentních sítí bude do budoucna možné lépe využívat výhodnějších tarifů a kompenzovat tak obecné zvyšování cen elektrické energie
  • Investice do tepelného čerpadla s funkcí pro inteligentní sítě Vám později umožní využívat této cenové výhody a čelit tak obecnému zdražování energií.
  • Díky funkci pro inteligentní sítě je možné již nyní přednostně využívat vlastní vyrobený proud z fotovoltaiky.
 

Tepelná čerpadla OCHSNER jsou již dnes plně schopná pracovat v inteligentních sítích.

Více informací najdete na stránkách www.ochsnercz.cz/chytra-sit.html.

OCHSNER Wärmepumpen GmbH je předním evropským výrobcem tepelných čerpadel s více než 35letou zkušeností v této oblasti. Vyrábí kompletní sortiment pro všechny zdroje tepla: voda – země – vzduch s výkonem od 2 kW do 1000 kW. Tepelná čerpadla OCHSNER se vyznačují nejvyšší efektivitou, provozní spolehlivostí a velmi dlouhou životností. Společnost POLNA Corp. s.r.o. je partnerem a distributorem pro Českou republiku a Slovensko.


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.