Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Švédská tepelná čerpadla THERMIA v nabídce IVAR CS

Společnost IVAR CS se již 22 let snaží nabízet svým zákazníkům výrobky nejvyšší technologické úrovně s maximálně precizním dílenským zpracováním. V rámci této snahy došlo k dohodě s předním švédským a evropským výrobcem tepelných čerpadel firmou Thermia o zastupování této značky na českém a slovenském trhu.

Thermia je švédská společnost zabývající se vývojem a výrobou tepelné techniky již více než 90 let a výrobou samotných tepelných čerpadel již více než 40 let. Za tuto dlouhou dobu nasbírala Thermia řadu zkušeností s vývojem, provozem a servisem tepelných čerpadel. Veškeré zkušenosti a invence konstukterů jsou využívány při navrhování nejmodernějších tepelných čerpadel s vysokou účinností, které se pohybují na čele revoluce probíhající v teplárenství. Vysoká kvalita, nejmodernější technologie a preciznost zpracování jsou pravidelně oceňovány i v testech předních švédských a evropských laboratoří, kde se tepelná čerpadla Thermia umísťují na předních příčkách a v mnoha případech slouží jako „vzor” dalším „konstruktérům a výrobcům.

Jako první se v nabídce společnosti IVAR CS objeví kompaktní tepelná čerpadla ve venkovním provedení - Thermia ATEC. Jedná se o technologicky špičkový produkt, již svým původem, určený především pro vytápění a ohřev TV v těch nejdrsnějších severských podmínkách. Vyspělá technologie nabízí také možnost chlazení a ohřevu bazénové vody. Pro výrobce opravdu skutečných tepelných čerpadel, mezi které Thermia bezesporu patří, je naprostou samozřejmostí osazení tepelného čerpadla sofistikovanou elektronikou umožňující řízení nejen samotného tepelného čerpadla, alei celého systému topení/chlazení, ohřevu TV, bazénu a v neposlední řadě také připojení na internet.

Tepelná čerpadla Thermia ATEC jsou dodávána ve třech provedeních, jenž se liší výbavou: ATEC Standard je kompletní tepelné čerpadlo s ekvitermní regulací; ATEC Plus je navíc osazen doplňkovým elektrokotlem; ATEC Total je doplněn zásobníkovým ohřívačem vody a případně i vyrovnávacím zásobníkem. Tepelná čerpadla Thermia ATEC využívající chladivo R407C jsou osazena chladírenskými komponenty té nejvyšší kvality a všemi potřebnými regulačními a pojistnými prvky. Thermia ATEC jsou nabízeny ve výkonech od 6 do 18 kW a lze je bez problému provozovat do teploty -20 °C.

V celém provozním rozsahu je dosahováno nadstandardních provozních parametrů.


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...