Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jaký zdroj tepla do CHKO?

Tato změna se přímo nabízela. Tepelná čerpadla země/voda představují jednak ekologičtější řešení ve srovnání s původním zdrojem tepla, navíc vedle tepla z okolního prostředí využívají i energii, která je bytostně spjata se jménem, které má rekreační středisko ve svém názvu.

Rekreační středisko Tesla se nachází v obci Horní Bečva, která leží v Chráněné krajinné oblasti Beskydy 12 km východně od Rožnova pod Radhoštěm. Původním zdrojem tepla byly dva kotle na černé uhlí. Přáním majitele bylo instalovat automatický a ekologický zdroj tepla. Jelikož není objekt plynofikován, byla zvolena tepelná čerpadla. Otopná soustava byla kompletně zrekonstruována a nyní je již nízkoteplotní. Novým zdrojem tepla pro vytápění a ohřev teplé vody je kaskáda dvou tepelných čerpadel se systémem země-voda Logatherm WPS60. Primární okruh pro tepelná čerpadla je tvořen 15 hlubinnými vrty, každý v délce 153 metrů.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...

 
 
Reklama