Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čerpadlová sestava z dílny meibes proti nežádoucí kondenzaci

Výrobce a dodavatel topné a chladicí techniky společnost MEIBES přišla s novinkou, která dokáže zamezit vzniku kondenzátu způsobujícího škody v topných systémech.

Výrobce a dodavatel topné a chladicí techniky společnost MEIBES spadající pod Nizozemskou průmyslovou skupinu Aalberts Industries přišla s novinkou, která dokáže zamezit vzniku kondenzátu způsobujícího škody v topných systémech.

Kde nežádoucí kondenzace vzniká?

Kondenzace je přirozený fyzikální jev, kterému se nelze jen tak vyhnout. V rámci hoření se z paliva uvolňuje kromě jiného také vodní pára. Pokud je teplota spalin dostatečně vysoká, odejde pára spolu s nimi komínem pryč. V případě že se spaliny v některé části ochladí, dojde k jejich kondenzaci. Vzniklý kondenzát obsahující agresivní látky pak způsobí korozi a zanesení kotle i topného systému.

Termostatický směšovací ventil

Čerpadlová sestava A-MIX využívá termostatický směšovací ventil, který vzniku kondenzátu spolehlivě předchází. Ventil je schopen směšovat studenou vratnou vodu z otopného systému s horkou vodou z výstupu kotle. Výsledkem je, že si celá kotlová sestava udržuje vysokou teplotu zdroje tepla a to při jakémkoliv režimu. Díky tomu zvládne zamezit vzniku koroze a usazenin jak v kotli, tak i v topném systému a zvýší jejich výkonnost a prodlouží dobu životnosti.

Přímé propojení zdroje tepla

Nespornou předností sestavy A-MIX je možnost přímého propojení zdroje tepla na pevná paliva se systémem bez použití jakéhokoliv doplňkového příslušenství. Sestava automaticky reguluje teplotu zpátečky do zdroje tepla pomocí pevně nastaveného termostatu.

Kotlíkové dotace

Díky si mohou i letos fyzické osoby vlastnící nemovitost určenou k bydlení zažádat o dotaci na nový ekologický kotel nebo tepelné čerpadlo. Dotace je poskytována formou jednorázové investiční podpory a váže se k příslušnému kraji, ve kterém je projekt realizován. Její výše se pohybuje mezi 70 a 85% z uznatelných nákladů, jejichž strop je stanoven na 150 tisících Kč. Smyslem kotlíkové dotace je podle ministerstva životního prostředí snížení počtu emisí prostřednictvím celoplošného stažení starých kotlů první a druhé emisní třídy z domácností.

Čerpadlová sestava A-MIX.pdf


Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)
logo Aalberts hfc CZ s.r.o. (Flamco/Comap)

Skupina Aalberts, Hydronic Flow Control: značky Flamco-Meibes-Simplex pokrývají široké spektrum inovativních systémů techniky zařízení budov od instalace u zdroje tepla přes jeho distribuci až po regulaci předávání. Společnost COMAP je expertem v systémech ...

 
 
Reklama