Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla IVAR Heatpump Diplomat G3

Firma IVAR CS již tradičně rozšiřuje své portfolio v oblasti tepelné techniky o další tepelná čerpadla, aby nabídla větší možnost výběru jak odborné, tak i laické veřejnosti.

Produkce švédské firmy THERMIA nabízí již 90 let zkušeností výlučně v oblasti tepelné techniky. První tepelné čerpadlo z vlastní produkce bylo vyvinuto, vyrobeno a namontováno před více než 40 lety. V muzeu v Arvike je uloženo ještě několik kusů těchto prvních čerpadel, která jsou stále schopná ukázkového provozu. Firma IVAR CS je hrdým výhradním dovozcem pro ČR a snaží se poskytnout k tepelným čerpadlům řady DIPLOMAT G3 co nejkvalitnější úroveň technické podpory pro projekční, montážní, obchodní či servisní subjekty.

Představme si blíže řadu DIPLOMAT OPTIMUM G3 typu země–voda.

Tepelné čerpadlo

Tepelné čerpadlo vyniká zejm. dvěma hlavními revolučními technologiemi – technologií HGW a TWS. Jedná se o patentové technologie společnosti THERMIA.

Technologie HGW umožňuje pomocí dalšího protiproudového výměníku výrobu tepla současně s výrobou TV, což posouvá řadu DIPLOMAT OPTIMUM G3 o krok vpřed před ostatními výrobci.

Stejné podmínky platí při výrobě tepla i pro technologii TSW, kde tento unikátní patentovaný proces umožní dosáhnout teploty až +60 ˚C.

Zařízení je kompaktní celek, který v sobě ukrývá ve formě tzv. duplexové akumulace vody i zásobník TV o obsahu 180 l. Efektivita ohřevu TV je znásobena díky patentované technologii HGW.

Logo Thermia

Samozřejmostí je vestavěný bivalentní zdroj pro případ nedostatku primární energie. Kompaktnost zařízení zahrnuje také přepínací ventil pro výrobu TV (viz níže tabulka technických parametrů).

Elektronické oběhové čerpadlo pro sekundární stranu je řízeno PWM signálem přímo z regulačního přístroje THERMIA. Takto řízené oběhové čerpadlo pomocí funkce OPTIMUM vyhodnocuje a synchronizuje exaktní přenos tepla z primární i sekundární strany výměníku. Zejména díky této funkci pracuje zařízení optimálně, energeticky úsporněji a umožňuje tak šetřit provozní náklady.

Dle požadavků uživatele či podle klimatických podmínek přechází zařízení do funkce chlazení. Právě touto funkcí uzavírá zařízení kruh všestrannosti a kompaktnosti a stává se plnohodnotným zdrojem tepla či chladu v moderní domácnosti.

Zmíněná kompaktnost je předurčena k jednoduché instalaci zařízení. Základní vestavěný regulační přístroj umožňuje řídit a modulovat čerpadlové skupiny smíšeného i primárního okruhu a samozřejmě také výrobu TV. Pomocí rozšiřujícího modulu lze rozšířit funkce zařízení o další smíšenou větev, ohřev bazénu popř. spínání dalších externích zdrojů potřebných k případnému provozu.

Nezanedbatelným parametrem je hlučnost, ale zejména vibrace zařízení. Tepelné čerpadlo je absolutně nerušivým elementem i při těch nejvyšších výkonech (viz níže tabulka základních parametrů).

Hlavní snahou společnosti IVAR CS je dodat zařízení s maximální technickou podporou a tomu podřizuje všechny své aktivity jako:

  • semináře představující samotná tepelná čerpadla THERMIA
  • odborné websemináře ve spolupráci s firmou ATCON pro dimenzování soustav
  • odborné školení servisních partnerů pro uvedení tepelného čerpadla do chodu
  • odborné školení s praktickou ukázkou funkčního zařízení pro montážní partnery
  • zajištění specifikace a návrhu včetně cenové nabídky primární strany (geologický průzkum resp. samotný vrt)
Tabulka technických a základních parametrů
Tabulka technických a základních parametrů

Věříme, že jsme Vás tímto článkem zaujali a dokázali jsme Vám vysvětlit alespoň nejzákladnější rysy nové modelové řady. Doufáme, že si najdete čas na detailnější studium technických parametrů.

Na bližší spolupráci se těší kolektiv IVAR CS


IVAR CS spol. s r.o.
logo IVAR CS spol. s r.o.

Společnost IVAR CS spol. s r.o. působí, jako reprezentant obchodně technického zastoupení řady evropských firem působících v oboru TZB dle kategorizace použití. IVARTRIO - rozvody podlahového vytápění, rozvody k otopným tělesům včetně jejich připojení, ...