Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Správná řešení pro každý požadavek představil Panasonic na ISH 2015

ISH je největší světový veletrh inovativní designu koupelen, obnovitelných zdrojů energie a energeticky účinných vytápění a klimatizační techniky. Pro Panasonic představuje tato výstava možnost ukázat profesionálům i široké veřejnosti vedle osvědčených systémů i nové inovativní produkty

ISH je největší světový veletrh inovativní designu koupelen, obnovitelných zdrojů energie a energeticky účinných vytápění a klimatizační techniky. Pro Panasonic představuje tato výstava možnost ukázat profesionálům i široké veřejnosti vedle osvědčených systémů i nové inovativní produkty.


Pozornost so zaslouží nově představený hydromodul Aquarea All In One. Tato chytrá kombinace hydromodulu a 200litrové nádrže TUV, pomáhá účinně topit, chladit I ohřívat teplou vodu. Modul je sestaven ze špičkových součástí jako je nerezová nádrž, výměníku s velkým povrchem a nově přidanou ovládací jednotkou s diplejem, informujícím o spotřebě energie. Vedle špičkového výkonu a vynikajících hodnot COP, nabízí toto řešení vše-v-jednom nízkou hmotnost a snadnou instalaci.

Dalším zajímavým produktem byl Aquarea DHW, tepelné čerpadlo s bojlerem. Řešení je navrženo s mimořádně energeticky úsporným provozem a kapacitou až na 285 litrů vody. Volně stojící tepelné čerpadlo dodává teplo potřebné k ohřevu přes venkovní nebo vnitřní vzduchové kanály. Lze ho kombinovat s rúznými zdroji energie jako ústřední vytápění či solárními panely s až dvěma trubkovými výměníky tepla.

Na ISH představil Panasonic rovněž svůj geniální domácí klimatizační systém s rekuperací energie. Kromě využití tepla také kontroluje vlhkost vzduchu - například tím, že ji po sprchování odvede ven z koupelny. Tak například pomahá zabránit tomu, aby se v zimě stane vzduch v budově příliš suchým. Jako všechna představovaná řešení, i teto systém je navržen pro snadnou instalaci a maximání úsporu energií.

Mezi další řešení, představenými na ISH 2015 patřil správce tepelných čerpadel Aquarea, 5kW kompaktní tepelné čerpadlo, 16kW tepelné čerpadlo T-CAP, nebo ovládání v cloudu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.