Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Významné novinky REVEL na veletrhu Aqua-therm Praha 2016

Představíme vám vytápěcí boiler s tepelným čerpadlem LLR160-5,5kW REVEL pro přípravu TV, vytápění, větrání s aktivní rekuperací tepla, pro klimatizaci (chlazení a odvlhčování) SPA zón, menších bytů a rodinných domů nízkoenergetickém či pasivním standardu, případně rekreačních objektů s výpočtovou ztrátou do 3,9kW.

Zařízení lze rovněž využívat pro temperaci objektů trvale neobydlených s možností dálkového spuštění plného – dříve uživatelem nastaveného režimu. Varianta LLR160A-5,5kW je určena pro pasivní domy a je vybavena nadstavbovou regulací pro ovládání cirkulačního systému sanitní teplé vody, pro změnu rovnotlakého větrání na podtlakové nebo přetlakové plynulým motorickým přenastavováním klapek a řízením kvality vzduchu podle čidel. Systém topení je pak řízen podle teploty dvou fasád (severní a jižní) s účelem vyhodnocení intenzity slunečního záření a s možností dalších regulačních zásahů v systému objektu, a to v časovém předstihu před vyvolaným teplotním kmitem uvnitř.

Dále REVEL představí jednoduchý, na nářadí nenáročný, malodruhový, montážně rychlý a cenově výhodný (hluboko pod PPH) radiálně lisovaný bezexpandační systém trubek PEX (bez přídavných těsnicích prvků) s označením Easy Pex určený zejména pro interiérové rozvody vody, a dále pro závlahové systémy (i v rovníkových či subtropických destinacích). Trubky s černou povrchovou vrstvou z amorfního uhlíku bránící vnikání světla a UV záření jsou navíc stabilizovány v primárním materiálu na 1200kLy. Vysoká teplotní odolnost (krátkodobě na vodě 105°C) i pružnost trubek hluboko pod bodem mrazu umožňují zhotovení jednoduchých solární ch jímačů pro ohřev vody v bazénu či vířivce.

Chillventa Norimberk 2014
Chillventa Norimberk 2014

Představeny budou tři varianty univerzální připojovací sady monoblokových tepelných čerpadel do 20kW, a to konkrétně UPS-1 (bez elektrokotle), UPS-1K (s jedním elektrokotlem 3kW) a UPS-2K (se dvěma elektrokotli po 3kW). V případě požadavku je možné rozšíření výkonu o další elektrokotle na 3K,4K,5K …. a případně i o kaskádovou regulaci.

Veletržní barový stolek bude letos nahrazen, jako novinku představovaným designovým krytem DK-1 kompletně zhotoveným z cementovláknitých desek s možností keramického obkladu či povrchové úpravy v souladu s fasádou objektu, do kterého lze tepelné čerpadlo LWRa,b,c-8kW v tlačném provedení umístit oboustranně - bez vlivu na výkon. Designový kryt DK-1 je rovněž z vnitřní strany vylepen zvuk pohlcujícím materiálem s akustickým útlumovým efektem, který byl navržen specialisty dle naměřených hlukových frekvenčních pásem tepelného čerpadla LWRa,b,c-8kW.

V našem stánku bude k vidění aku-lio expandér vlastní konstrukce i modernizovaný lis tzv. „kolovrátek“ pro rychlou výměnu rozměrů s vloženou deskou a s aku-lio pohonem. Vzhledem k tomu, že mezi firmami je asi 400ks těchto lisů, věříme, že mnohé montážníky tato inovace, s pozitivním vlivem na rychlost a snadnost provedení spoje trubek PEX, zaujme (pro dimense 16 až 32 PEX a pro dimense 16 a 20 PEX-AL-PEX REVEL bez přídavných těsnicích prvků. Jedná se o axiálně lisovaný spoj s 25 letou plnou zárukou – vlastní spoj je až 10x pevnější než samotná trubka) .

USP-2K
USP-2K
LWRc-8kW s DK-1
LWRc-8kW s DK-1
Možnost ručního přestavení z věrání v rovnotlaku LLR160-5,5kW
Možnost ručního přestavení z věrání v rovnotlaku LLR160-5,5kW

Od 1. 4. 2016 firma REVEL,s.r.o. ukončuje obchodní aktivitu a generálním distributorem všech výrobků REVEL bude společnost Easy Pex s.r.o. Ta během března zahájí jednání se všemi smluvními partnery společnosti REVEL i s novými zájemci, a to pro otevření rabatově výhodnějšího vztahu partnerského. Partnerem společnosti Easy Pex s.r.o. se může stát každý v oboru podnikající subjekt, přičemž podmínky vztahu budou sice závazné, ale nijak náročné. Kromě výrazně výhodnějších nákupních cen oproti běžným montážním či obchodním firmám, získá Partner EP další výhody (např. systém Easy Pex bude distribuován výhradně přes Partnery EP, přičemž koncová cena není stanovena a systém nebude v e-shopu zahrnut. I některé další výrobky REVEL budou prodejně omezeny pouze na Partnery EP – např. představované připojovací sady USP-1, USP-1K a USP-2K.

Partnerské smlouvy se budou případným zájemcům k podpisu zasílat od středy 9. 3. 2016 e-mailem.

Rádi bychom podpořili funkci oborového veletrhu a výše uvedené novinky budou přístupné na našich webových stránkách po výstavě, konkrétně od středy 9. 3. 2016. Zároveň proběhne na firmě REVEL školení tepelných čerpadel LWRa,b,c-8kW a LWR-8kW, včetně dvojboilerů, rozšířené o novinky i nejnovější informace.

Pro vstupenku zdarma nebo pro přihlášku na školení zdarma navštivte náš web
www.revel-pex.com, případně pište na kontakt: d.rousar@revel-pex.com

Jako v minulém, tak i během letošního ročníku veletrhu, se na Vás těšíme u našeho stánku (aktuálně č. 452/4) se správně vychlazeným – vzduchem stáčeným – Pilsner Urquell 12°…0,25 l