Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výhody monoblokového tepelného čerpadla SINCLAIR pro novostavby

Monoblokové jednotky SINCLAIR S-THERM jsou určeny především pro vytápění novostaveb s podlahovým vytápěním či nízkoteplotními radiátory, kde můžeme díky jednodušší instalaci mimo objekt ušetřit místo v technické místnosti, a tím i snížit hluk v interiéru.

Novinkou pro rok 2016 v sortimentu tepelných čerpadel SINCLAIR jsou jednotky řady S-THERM v monoblokovém provedení. Takové provedení v porovnání s jednotkami split umožňuje jednoduchou instalaci bez potřeby propojování jednotek chladivovým potrubím. Ve venkovní jednotce jsou veškeré komponenty a instaluje se mimo objekt. Při instalaci stačí jen připojit jednotku k otopnému systému, čímž se dosáhne časové úspory montáže. Díky regulaci otáček kompresoru je umožněno při instalaci vynechat akumulační nádrž, což snižuje požadavky na místo a také náklady na celou instalaci.

Jednotky využívají moderní komponenty, díky čemuž dosahují vysoké účinnosti.

  • Dvoustupňový rotační kompresor s řízením otáček umožňuje dynamickou změnu výkonu během celého roku v závislosti na tepelných ztrátách budovy.
  • Použité oběhové čerpadlo WILO umožňuje udržovat požadovaný teplotní rozdíl mezi vstupní a výstupní teplotou vody pomocí regulace otáček.
  • EC ventilátory s vysokou účinností snižují příkon potřebný k běhu jednotky.
  • Elektronický expanzní ventil umožňuje lepší regulaci než dříve používaný termostatický ventil.
  • Uživatelsky přívětivé ovládací prostředí.

Jednotky SINCLAIR S-THERM jsou určeny především pro novostavby, kde můžeme instalací monobloku ušetřit místo v technické místnosti a snížit hluk v interiéru.

Obecně tepelná čerpadla pracují nejlépe při nižších teplotách topné vody. Ideální instalace je tak v kombinaci s podlahovým vytápěním či nízkoteplotními radiátory. Tyto systémy dokáží pracovat právě s nižšími teplotami topné vody a díky tomu může jednotka pracovat s vysokým topným faktorem. Jednotky umožňují ohřev teplé vody, ale lepší varianta pro ohřev teplé vody je použití jednotky SWH, a to z několika důvodů: v zimním období by mohla nastat situace, že požadavek na teplo (topení + ohřev teplé vody) bude větší než maximální výkon jednotky při aktuálních klimatických podmínkách, a topení nebo ohřev vody tak bude omezeno. Dalším důvodem je nižší hlučnost jednotky pro ohřev vody SWH ve venkovním prostředí, kterou oceníte především v letních měsících.

Jedno z možných zapojení je zobrazeno na obrázku. Při tomto zapojení je jednotka využívána v průběhu celého roku, kdy v zimním období jednotka topí do okruhu podlahového vytápění a v letním období chladí pomocí fancoil jednotek.

Zapojení
Příklad zapojení tepelného čerpadla v monobloku
SINCLAIR SMH-100IRA
SINCLAIR SMH-100IRA
SINCLAIR SMH-140IRA
SINCLAIR SMH-140IRA

Ovladač
Ovladač

Díky instalaci monobloku nepotřebujete místo v technické místnosti


SINCLAIR Global Group, s.r.o.
logo SINCLAIR Global Group, s.r.o.

SINCLAIR Global Group, s.r.o. se soustřeďuje na produktovou oblast klimatizační techniky, tepelných čerpadel a LED osvětlení. Hlavním cílem značky SINCLAIR je přinést pohodlí do života lidí naší modré planety a zároveň chránit životní prostředí.