Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozšíření sortimentu tepelných čerpadel Vaillant aroTHERM

Společnost Vaillant Group neustále rozšiřuje sortiment tepelných čerpadel, v letošním roce zejména o příslušenství k těmto výrobkům. Reaguje tím na zvyšující se nároky zákazníků, a to nejen montážních firem, ale i koncových zákazníků. V květnu byla uvedena na trh speciální hydraulická jednotka uniTOWER VIH QW 190/1E.

Obr. 1 Hydraulická jednotka uniTOWER
Obr. 1 Hydraulická jednotka uniTOWER
Obr. 2 Tepelné čerpadlo aroTHERM a hydraulická jednotka uniTOWER
Obr. 2 Tepelné čerpadlo aroTHERM a hydraulická jednotka uniTOWER

Tato sestava (Obr. 1) je určena pro tepelná čerpadla v provedení vzduch/voda Vaillant aroTHERM VWL (Obr. 2). Na Obr. 3 je zřejmé zapojení obou výrobků v topném systému. Co tato sestava obsahuje a k čemu vlastně slouží? Jedná se o kompaktní konstrukci obsahující všechny nutné hydraulické prvky pro topný systém. Skládá se z následujících komponentů:

Obr. 3 Schéma zapojení v topném systému
Obr. 3 Schéma zapojení v topném systému
  • integrovaný zásobník TV o objemu 190 l
  • vysoce účinné čerpadlo
  • oddělovací deskový výměník (jako varianta)
  • trojcestný přepínací ventil pro režim vytápění/příprava TV
  • přídavný elektrický zdroj o výkonu 6 kW
  • expanzní nádoba o objemu 15 l
  • pojistný ventil a manometr primárního okruhu
  • ovládací jednotka tepelného čerpadla
 
Obr. 4 Funkční schéma hydraulické jednotky uniTOWER
Obr. 4 Funkční schéma hydraulické jednotky uniTOWER

Toto komplexní řešení se všemi nutnými hydraulickými prvky urychluje a usnadňuje vlastní montáž a uživatel tohoto zařízení získá lepší a designové využití prostoru pro instalaci než při montáži jednotlivých komponentů. Funkční schéma zapojení hydraulické jednotky je znázorněno na Obr. 4.

Tato hydraulická jednotka se dodává v několika variantách, např. s nebo bez vestavěného oddělovacího deskového výměníku. Rovněž transport na místo určení je snadný – díky tzv. koncepci „SplitMountingConcept“ lze celou sestavu rozdělit na dvě části, které jsou následně lépe dopravitelné do prostoru instalace.

Toto příslušenství je důkazem, že firma Vaillant Group věnuje vývoji tepelných čerpadel neustálou pozornost a rozšiřování sortimentu, zejména pak příslušenství, přináší užitek a výhody jak projektantům a montážním firmám, tak i koncovým zákazníkům.


Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...