Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový Panasonic VRF systém

Panasonic představil nové modely Mini VRF se systémem čelního výfuku (side blow system). Mini VRF je k dispozici v provedení od 4 do 10 HP. Toto kompaktní zařízení je ideálním řešením v místech s nedostatkem prostoru pro instalaci, kdy je prvořadé kvalitní a spolehlivé řešení vytápění a chlazení.

  • Vysoká účinnost
  • Délka potrubí až 150 m
  • Tichý provoz
  • Statický tlak 35 Pa
  • Připojení až 15 vnitřních jednotek
  • Kompatibilita s ECOi ovládáním
  • Blue fin antikorozní ochrana výměníku (U-8LE1E8 a U-10LE1E8)

Panasonic vstoupil na trh s řešením pro obchody, kanceláře, velké rezidenčních nemovitosti nebo bytové jednotky s minimálním prostorem pro instalaci venkovních jednotek. Systém je rovněž vhodný pro větší komerční objekty, včetně hotelů či kancelářských budov, kde nesmí venkovní jednotka zasahovat do vnějšího vzhledu budovy.

Mini VRF
Mini VRF

S výkonnostní škálou 4, 5, 6, 8 a 10 HP spojuje v sobě nový Panasonic Mini VRF systém jedinečný design s čelním výfukem s vysokou účinností, vysokou výstupní teplotou, vysokým statickým tlakem 35 Pa a kompaktními rozměry.

„Nový Panasonic mini VRF systém představuje perfektní synergii vlastností zařízení, jako jsou například rozměry jednotek, efektivita, kapacita a délka potrubí. Tato kombinace z něj činí vhodné řešení pro rezidenční i komerční instalace,“ říká Jakub Šachl, Head of the Czech and Slovakian Market společnosti Panasonic Heating and Cooling. „Nová řada mini VRF systémů přichází z řadou uživatelských benefitů včetně tichého režimu, vysoké účinnosti a výkonu, a plnohodnotného ECOi ovládání. Rovněž nabízí kompaktní design s čelně otevíratelným panelem, čelním výfukem a transportními držadly pro snadnou instalaci i v malých prostorech, jakými jsou třeba balkóny.“

Panasonic mini VRF nabízí i flexibilní délku potrubí s maximální délkou 150 metrů a možnost připojení až 15 vnitřních jednotek. Kromě úspory prostoru poskytne uživatelům špičkové COP, vysoký objem výměny tepla díky velkým výměníkům a řadě invertorových kompresorů, které zajišťují vysokou provozní účinnost a úsporu energií.

Pro další informace o VRF systémech navštivte www.aircon.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.