Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace tepelných čerpadel ENBRA nabízí větší rozsah pracovních teplot a nižší hlučnost

Společnost ENBRA uvádí na český trh novou řadu invertorových tepelných čerpadel V4. Čtvrtá generace tepelných čerpadel nabízí nový wi-fi modul s možností dálkového ovládání i nastavení a vyšší rozsah pracovních teplot. Výhodou nové generace tepelných čerpadel je nižší hlučnost celého zařízení.

Čtvrtá generace tepelných čerpadel typu vzduch-voda nabízí vysoký topný faktor až 4,47 (A7/W35) a splňuje náročné podmínky energetické třídy A++ (W35). Zákazníci si v modelové řadě mohou vybrat zařízení o výkonu od 6 do 14 kW, k dispozici jsou též provedení s integrovaným hygienickým zásobníkem teplé vody. Novinkou je také wi-fi modul, který umožňuje nejen uživatelské ovládání, ale rovněž dálkový přístup k nastavení a diagnostice pro servisní firmy. Rozšířen byl i pracovní rozsah teplot. Tepelná čerpadla verze V4 nyní pracují při venkovních teplotách od −20 °C do 40 °C, a nehrozí tedy výpadky dodávek teplé vody ani ve velmi teplých dnech.

Nový wi-fi modul a nižší hlučnost

„Výhodou nové generace tepelných čerpadel ENBRA je také nižší hlučnost. Ta byla optimalizována s ohledem na cílené tlumení ve frekvenčním pásmu, na které je lidské ucho citlivější, a díky tomu je tepelné čerpadlo subjektivně tišší než obdobná zařízení se stejnou tabulkovou hodnotou hlučnosti,“ popisuje klíčové vlastnosti nové generace tepelných čerpadel Ivo Zabloudil, produktový manažer společnosti ENBRA, která je distributorem daných zařízení.

„Nový wi-fi modul umožňuje mimo jiné též dálkové nastavení a diagnostiku, což ocení i servisní firmy. Například změnu ekvitermní křivky je možné provést na dálku, a odpadá tedy návštěva technika v místě instalace,“ doplnil Zabloudil.

Snadná integrace do otopných systémů a certifikace Eurovent

Tepelná čerpadla ENBRA je možné snadno integrovat do stávajících otopných systémů v domě. Soustavu tepelného čerpadla se zásobníkem teplé vody lze jednoduše rozšířit rovněž o solární ohřev teplé vody nebo dodatečný externí zdroj. Součástí tepelných čerpadel je rozhraní 0 až 10 V a výstup pro chybové hlášení pro jejich snadné zapojení do nadřazených řídicích systémů. Volitelný wi-fi modul umožňuje uživateli komfortní přístup k různým provozním statistikám. Nezanedbatelnou výhodou nové generace tepelných čerpadel ENBRA je i jednodušší instalace na konzolu a snadnější přístup k elektronické části.

„Vysokou kvalitu tepelných čerpadel ENBRA potvrzuje prestižní certifikát nezávislé autorizované laboratoře Eurovent, jež potvrzuje shodu reálných a v dokumentaci deklarovaných technických parametrů,“ uvedl Ivo Zabloudil, produktový manažer společnosti ENBRA. „Zákazník tak má jistotu, že tepelná čerpadla i-HWAK a i-SHWAK řady V4 mají takové parametry, jaké jejich výrobce v dokumentaci uvádí,“ doplnil Zabloudil.

Hlavní výhody nové generace tepelných čerpadel ENBRA

Čtvrtá generace tepelných čerpadel ENBRA typu vzduch-voda nabízí vysoký topný faktor až 4,47
Čtvrtá generace tepelných čerpadel ENBRA typu vzduch-voda nabízí vysoký topný faktor až 4,47
  • Nový wi-fi modul se snadným zapojením tepelného čerpadla do domácí wi-fi sítě.
  • Lepší zatlumení u frekvencí, na něž je lidské ucho citlivé. Ve srovnání s obdobnými zařízeními se stejnou tabulkovou hlučností jsou tepelná čerpadla i-HWAK a i-SHWAK verze V4 subjektivně tišší.
  • Možnost diagnostiky a servisních zásahů (například úprava ekvitermní křivky) na dálku.
  • Technické parametry doložené certifikací z nezávislé autorizované laboratoře Eurovent.
  • Energetická třída A++.
  • Jednoduchá instalace.

Další podrobnosti o tepelných čerpadlech vzduch-voda a kontakty najdete na stránkách www.enbra.cz.


ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...