Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vytápění domu – zkušenosti s instalací tepelného čerpadla AC Heating

V nevelké obci na Plzeňsku si investor postavil menší dům. Jedná se o dům s podkrovím o rozloze 130 m2, který obývá s rodinou. V přízemí, kde se nachází velký obývací pokoj propojený s kuchyní a s jídelnou, koupelna a sauna, zvolil podlahové topení. V podkroví, kde jsou tři ložnice/pokoje a menší koupelna, instaloval radiátory.

V průběhu výstavby zvažoval různé způsoby vytápění – podlahové topení, radiátory, elektrické podlahové rohože, krbová kamna s výměníkem, plynový kondenzační kotel, tepelné čerpadlo. Po pečlivém výběru zvolil jako topný zdroj tepelné čerpadlo vzduch-voda AC Heating Convert AW14. Jedná se o tepelné čerpadlo s plynulou regulací výkonu v energetické třídě A+++.

Jedná se o moderní, bezobslužné a současně levné vytápění. Proto volba padla na tepelné čerpadlo, které všechny požadavky splňuje. Navíc je podpořeno profesionálním přístupem a vstřícností dodavatele tepelného čerpadla.

Tepelné čerpadlo zajišťuje vytápění domu a ohřev užitkové vody pro čtyřčlennou domácnost. Regulace umožňuje samostatně řídit vytápění přízemí i podkroví. Vše je možné ovládat/řídit lokálně nebo vzdáleně přes internet.

Před instalací otopné soustavy a tepelného čerpadla se majitel domu konzultoval s dodavatelem vytápění nejen tepelné čerpadlo, ale i představy majitele domu o vytápění s ohledem na využívání domu a možnostem ovládání topného zdroje i otopné soustavy. Včas tak bylo možné dořešit nejasnosti a předejít tak vícenákladům. Nedílnou součástí jednání byla prohlídka domu technikem a následné zpracování podrobné dokumentace pro instalaci tepelného čerpadla.

Nakonec se majitel domu dohodl s dodavatelem tepelného čerpadla i na zhotovení otopné soustavy. Vše proběhlo v dohodnutých termínech. Velkým bonusem je pro majitele domu automatická diagnostika s připojením k internetu, která mu dává možnost nechat si tepelné čerpadlo pohlídat od nás. Získal tím jistotu, že o něj bude vždy postaráno.





AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...