Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla - Chytrá regulace nákladů

ACOND® Therm patentované řešení

Topný výkon otopné soustavy je dán rozdílem teploty vzduchu vytápěného prostoru a teploty topného média. Teplotu vytápěného prostoru si volí uživatel a její případné snížení znamená citelnou ztrátu tepelného komfortu.

Ekvitermní regulace nastavuje teplotu topné vody podle okamžité venkovní teploty bez ohledu na současnou potřebu tepla pro vytápění. Topný výkon topného systému se následně snižuje zapínáním a vypínáním oběhového čerpadla. Uživatelé tepelných čerpadel přitom poukazují na skutečnost, že požadavek na vytápění rodinného domu je minimální například při vnější teplotě 0 °C, bezvětří a slunečném počasí. Za stejné teploty, ale při silném větru a zatažené obloze je potřebný topný výkon mnohonásobně vyšší, a proto je nutná i podstatně vyšší teplota topné vody, na kterou musí být ekvitermní regulace nastavena (nejhorší možná varianta). Důsledek je známý – přetápění topné vody a snižování účinnosti tepelného čerpadla.

Podstatou patentovaného řešení ACOND® Therm je aktivní regulace teploty topné vody v reálném čase. Systém nepřetržitě vyhodnocuje skutečnou spotřebu tepla pro vytápění podle tepelných ztrát objektu a nastavuje nejnižší možnou teplotu topné vody s ohledem na aktuální situaci ve vytápěném prostoru. Výsledkem je zvýšení topného faktoru tepelného čerpadla, vysoce stabilní tepelná pohoda a nedostižná úspora nákladů na elektrickou energii. Patentované řešení ACOND® Therm rovněž odstraňuje nepříjemné výkyvy teplot v místnosti, ke kterým obvykle dochází ve spojení podlahového vytápění s běžnou nebo ekvitermní regulací.

Porovnání jednotlivých regulací


Oboustranná komunikace přes webové rozhraní ACOND® Therm


Stačí jen nastavit požadovanou teplotu v místnosti.
A to je všechno. Tomu se říká komfortní obsluha.


ACOND® komplexní řešení pro topení a ohřev TUV
Nízkoenergetické domy, novostavby, rekonstrukce



Podle celoevropské studie mezinárodní poradenské firmy BRG Consult Ltd.,
specializované na výzkum průmyslových výrobků pro stavby, je ACOND®
jednou z vedoucích značek tepelných čerpadel v České republice.

Více na www.acond.cz, www.climatec.cz


ACOND a.s.
logo ACOND a.s.

Pro každé použití máme vhodné řešení. Nejširší nabídka klimatizací, tepelných čerpadel a podlahového topení. Více než 18 600 instalací klimatizačních a topných systémů. Ceněné know how, 40 let zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Výsledky ...