Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo vzduch/voda od firmy Viessmann

Efektivní využití venkovního vzduchu jako zdroje tepla

Využívání tepla z přírody k vytápění budov a ohřevu pitné vody pomocí tepelných čerpadel významně přispívá k ochraně fosilních zdrojů energie a ochraně ovzduší. Z dostupných zdrojů tepla - jako je země, spodní voda a vzduch - je využití venkovního vzduchu nejjednodušší. K využití vzduchu jako tepelného zdroje nejsou potřeba rozsáhlé zemní práce ani vrtání studní.

Ať už se jedná o rodinné domy, vícegenerační rodinné domy, podnikatelské objekty nebo sítě centrálního vytápění, kompletní program Viessmann poskytuje efektivní tepelná čerpadla k využití všech zdrojů tepla a s výkony od 1,5 do 1500 kW. Čerpadla mohou vytápět budovu po celý rok jako jediný zdroj tepla nebo se dají zkombinovat s kotlem z programu Viessmann. Viessmann k tomu dodává veškerou systémovou techniku z jedné ruky - přesně vzájemně sladěnou a spolehlivou.

Vitocal 200-S: Nové cenově zajímavé tepelné čerpadlo vzduch/voda v provedení Split

Nízké investiční náklady, vysoká efektivita a snadná montáž - nové tepelné čerpadlo vzduch/voda Vitocal 200-S je mimořádně atraktivním řešením k využívání tepla z přírody v rodinných domech.

Vitocal 200-S (rozsah výkonu 3 až 10,6 kW) je velmi vhodný nejen pro novostavby, ale i pro výměnu starších topných soustav. Ve stávajících zařízeních zajistí základní dodávky tepla, přičemž šetří náklady a chrání ovzduší. Navíc zajišťuje výstupní teploty až 55 °C. Stávající plynový nebo elektrický kotel musí pokrývat spotřební špičky už jen za velmi chladných zimních dnů.

Reverzibilní provoz pro chlazení místností

V provedení pro novostavbu se dá Vitocal 200-S použít jako jediný zdroj tepla jak k vytápění obytných prostor, tak k ohřevu pitné vody. Protože se dá provozovat reverzibilně, může se během horkých letních dnů používat k chlazení obytných místností. Tepelné čerpadlo vzduch/voda se tak po celý rok stará o příjemné teploty.


Nový Vitocal 200-S firmy Viessmann - tepelné čerpadlo v provedení Split v zajímavé cenové relaci.

Vysoká efektivita za nízké provozní náklady

Tepelné čerpadlo v provedení Split se skládá z venkovní a vnitřní jednotky, které jsou vzájemně spojeny pomocí potrubí chladiva. Kompresor s řízenými otáčkami je umístěný ve venkovní jednotce a zabezpečuje u tepelného čerpadla Vitocal 200-S vysoké COP až 4,6 (A 7 °C/W 35 °C podle ČSN EN 14511 a až 3,5 při A2/W35) a vysoká roční pracovní čísla. To chrání životní prostředí a umožňuje nízké provozní náklady.

Komfortní obsluha

Regulace Vitotronic, známá už z kompaktních tepelných čerpadel, se u nového tepelného čerpadla Vitocal 200-S stará o komfortní obsluhu. Díky velkému grafickému displeji a ovládacímu kříži může uživatel velmi jednoduše provádět nastavení přístroje. Několikařádkový displej je osvícený, silně kontrastní, a proto čitelný i v případě nedostatečného osvětlení.

Snadná montáž

Venkovní jednotka může stát volně na podstavcích, lze ji namontovat na rovnou střechu nebo upevnit na venkovní stěně. Pro montáž jsou k dispozici sladěné instalační sety.

Vnitřní jednotka obsahuje všechny komponenty, které jsou potřebné pro efektivní přenos tepla do topného systému. Je to nástěnný přístroj, jehož rozměry, ale i barva a design, odpovídají nástěnným plynovým kondenzačním kotlům Vitodens.

Tepelné čerpadlo vzduch/voda Vitocal 200-S v provedení Split je k dodání od září 2010.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.