Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ukázky instalací tepelných čerpadel Buderus

Tepelná čerpadla představují úsporné a šetrné zdroje energie pro vytápění. Technologie zaručující nízké provozní náklady na vytápění a ohřev teplé vody v současnosti, ale i v budoucnosti, se stále více dostávají do popředí zájmu zákazníků. Tepelná čerpadla Logatherm jsou jednou z možností, jak elegantně a účinně snížit svou spotřebu energie v různých typech budov.

Rodinný dům v Malenovicích

V podhorské vesnici Malenovice je zdrojem tepla pro vytápění a ohřev teplé vody v moderní novostavbě rodinného domu tepelné čerpadlo Logatherm WPS 6 K. Tepelné čerpadlo Logatherm WPS 6 K je nejenom zdrojem tepla pro podlahové vytápění, ale také zdrojem tepla pro ohřev teplé vody v integrovaném nerezovém zásobníku o objemu 185 litrů.

Instalace tepelného čerpadla je prostorově nenáročná a vyžaduje necelý 0,6 m2 a umožňuje tak další využití prostoru technické místnosti. Zdrojem primární energie pro Logatherm WPS 6 K je hlubinný vrt.

Rodinný dům v Jistebníku

V obcích, které nejsou plynofikovány, je tepelné čerpadlo jediným možným hospodárným a hlavně neobslužným zdrojem tepla. Tak je tomu i na rodinném domě v Jistebníku. Z hlubinného vrtu je využíváno nízkopotenciální teplo pro tepelné čerpadlo Logatherm WPS 7 K se systémem země-voda.

Tepelným čerpadlem je zajišťován ohřev teplé vody v integrovaném nerezovém zásobníku a vytápění domu s otopným systémem tvořeným otopnými tělesy a podlahovým vytápěním. Řízení celého topného systému je zabezpečeno z integrované regulace tepelného čerpadla Rego 637 J s jednoduchým intuitivním vedením v menu.

Rodinný dům v Olbramicích

Majitel novostavby rodinného domu v Olbramicích u Ostravy měl o svém zdroji tepla pro vytápění a ohřev teplé vody jasno: „Bude jím ekologický a hlavně úsporný zdroj tepla - tepelné čerpadlo!“ Vzhledem k vytápění celého domu podlahovým vytápěním a velmi nepříznivým klimatickým podmínkám, které na dané lokalitě v zimě panují, bylo doporučeno tepelné čerpadlo Logatherm WPS 14 se systémem země - voda.

Zdrojem primární energie pro tepelné čerpadlo je plošný zemní kolektor, který je položen v zemi pod zámrznou hloubkou na okolním pozemku. Nejen díky kombinaci tepelného čerpadla Logatherm WPS 14 s podlahovým vytápěním je možné dosáhnout vysokého topného faktoru na tepelném čerpadle až 5. Ten v řeči čísel vyjadřuje zisk 5 kWh topného výkonu na 1kWh elektrické energie. Majitel domu tak má zajištěny trvale nízké provozní náklady na vytápění a ohřev teplé vody.


Buderus Česká republika
logo Buderus Česká republika

Výrobce a dodavatel nástěnných kondenzačních a stacionárních kotlů ve výkonech 1,9 - 1 200 kW. Palivo: zemní plyn, propan, extralehký topný olej. Zásobníkové ohřívače TV, regulační přístroje, solární systémy, tepelná čerpadla, kogenerační jednotky, otopná ...