Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic rozšiřuje svou nabídku čerpadel pro domácí použití novou řadou Etherea

Tepelná čerpadla vzduch-vzduch Panasonic Etherea jsou jarní novinkou v nabídce společnosti. Jejich předností je především vysoká výkonnost, skvělý systém čištění vzduchu a snadná instalace.

Modelová řada Etherea nabízí bohatou škálu produktů pro klimatizaci místností všech velikostí s výkonem od 2,2 kW po 8 kW. Samozřejmostí je vysoká výkonnost, na níž mají hlavní zásluhu vysoce hodnocené kompresory Panasonic s úsporou energie až 45 %.

O další úsporu energie se stará systém Panasonic Econavi. Ten obsahuje například inteligentní senzor detekující lidskou přítomnost v místnosti a nový senzor slunečního záření. Dokáže tak upravit výkon a funkci klimatizace podle dispozic místnosti, aktuálního počasí a pohybu lidí v místnosti. Stiskem jediného tlačítka lze šetřit energii, aniž by se chod klimatizace přerušil nebo jakkoli utrpěl komfort prostředí. V režimu chlazení lze ušetřit až 35 % energie, v režimu vytápění 45 %.

NOVINKA: SENZOR SLUNEČNÍCH PAPRSKŮ ECONAVI

Systém Econavi dosahuje skvělých výsledků při úspoře energie především díky novému senzoru slunečního světla. Ten dokáže detekovat a vyhodnocovat změny v intenzitě slunečního záření v místnosti a pozná, kdy slunce přikryjí mraky a není tedy zapotřebí tak intenzivní chlazení. Nastavená teplota se mění v krocích po 1 stupni Celsia. Systém funguje jak při vytápění, tak při chlazení, což přispívá k optimální výkonnosti celého zařízení.



NOVINKA: ČISTICÍ SYSTÉM NANOE-G

Klimatizace Panasonic Etherea jsou nyní vybaveny systémem čištění vzduchu Nanoe-G, který ke své práci využívá nanotechnologického zpracování iontů a radikálů. Velmi účinně odstraňuje mikroorganismy přenášené vzduchem i ulpívající na povrchu – bakterie, viry i nejrůznější plísně. Podle testů výzkumného ústavu Kitasato Research Centre for Environmental Science odstraní až 99 % těchto mikroorganismů, čímž se stará o výrazně čistší prostředí.

Kromě toho vyniká Etherea mimořádně tichým provozem: v tomto ohledu překonává velkou většinu konkurence. Interiérová jednotka je vybavena ventilátorem s pomalým chodem a tedy nízkou úrovní hluku. Po stisku tlačítka Quiet Mode (Tichý režim) na dálkovém ovládání poklesne hlučnost ještě výrazněji na pouhých 20 dB. S takovou hladinou hluku se potkáváme například v knihovnách.

Také kompresor lze nastavit podle potřeby. V režimu Constant Comfort je možné teplotu přesně regulovat podle toho, kolik lidí se zrovna v místnosti nachází. Režim Quick Comfort zase umožňuje 4x rychlejší vyhřátí nebo naopak 1,5x rychlejší vychlazení místnosti oproti modelům bez technologie Inverter ihned po zapnutí.

Klimatizace navíc v porovnání s běžnými chladIcími jednotkami tolik nevysušuje vzduch (rozdíl činí až 10 %). Díky tomu nedochází tak často k vysychání pleti či krku.

Systémy řady Etherea lze nyní ovládat pomocí nové aplikace IntensisHome pro chytré telefony (www.intesis.com). Stačí aplikaci stáhnout do mobilního zařízení s iOS nebo Androidem a můžete vytápění a klimatizaci ovládat z libovolného místa na světě přes internet. K dispozici je i verze pro PC.


O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems
Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila na 100 miliónů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.
Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.