Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Daikin představuje nové nízkoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma vzduch – voda

Společnost Daikin uvádí na trh novou vylepšenou řadu nízkoteplotních tepelných čerpadel, která nabízí nejlepší řešení pro řízení klimatu. Nové nízkoteplotní tepelné čerpadlo Daikin Altherma poskytuje inovativní a komplexní rezidenční řešení pro optimální vnitřní prostředí každého domu. Dále má nejlepší energetickou účinnost ve své třídě za jakýchkoliv venkovních podmínek – Daikin Altherma je jasnou volbou!

Tepelné čerpadlo Daikin Altherma vzduch-voda je vhodné pro novostavby a nízkoenergetické domy. Nabízí vysoký modulační rozsah, který poskytuje nejvyšší energetickou účinnost pro různé rozsahy teplot, což má za následek snížení provozních nákladů pro koncové uživatele. Nové 4kW tepelné čerpadlo je vylepšením produktové řady a je navrženo speciálně pro nízkoenergetické domy, které mají nižší požadavky na vytápění než domy se standardní izolací.

4–8kW jednotky mohou poskytovat výstupní teplotu vody pro vytápění až 55 °C a 11–16kW jednotky dokonce až 55 °C – to vše bez potřeby záložního elektrického topení. Těchto vysokých teplot a vysoké tepelné kapacity je dosaženo díky:

  • Optimalizovanému ovládání, které dosahuje vyšší frekvence použití při nízkých venkovních teplotách
  • Vyššímu výkonu swing kompresoru při velmi nízkých teplotách
  • Nové řadě deskových výměníků s větší plochou

Díky unikátnímu invertorovému kompresoru je snížena spotřeba energie až o 30 % ve srovnání s jednotkami, které fungují bez invertorového kompresoru. Tepelná čerpadla Daikin Altherma využívají pouze výkon nutný k zajištění potřebné teploty v danou chvíli. Vzhledem k tomu, že systém přizpůsobuje výkon potřebný pro splnění aktuálních požadavků zákazníků, tak minimalizuje teplotní výkyvy, energeticky náročný režim vypnutí/zapnutí a poskytuje větší pohodlí, spolehlivost a výkonnost pro vlastníky rodinných domů.


Daikin Altherma LT – venkovní jednotka

Vnitřní jednotka

Invertorová technologie Daikin nabízí také maximální účinnosti při částečném výkonu zařízení a rychlejší odezvu systému na měnící se zatížení společně s vyšší přesností při kontrole teplot. Nezáleží na venkovní teplotě, tepelné čerpadlo udržuje teplotu vody na nízké úrovni, čímž se maximalizuje účinnost tepelného čerpadla. To vše zajišťuje, že systém funguje v optimalizovaném výkonu, zatímco jsou sníženy provozní náklady a emise CO2.

Systém Daikin Altherma Split se skládá z vnitřní jednotky nazývané Integrated Design, která je velmi kompaktní – jedná se o jedno tepelné čerpadlo včetně zásobníku teplé vody. Vnitřní jednotka Integrated Design má velmi malé rozměry (š ×  v × h – 60 × 170 × 74 cm). Jelikož jsou veškeré hydraulické komponenty a spoje již integrované v jednotce, tak je tato nová řada nízkoteplotních tepelných čerpadel snadno kombinovatelná s podlahovým vytápěním, konvektory tepelných čerpadel nebo nízkoteplotními radiátory. V případě, že zákazník nepotřebuje připravovat teplou vodu nebo chce napojit tepelné čerpadlo na solární systém, může využít nástěnnou vnitřní jednotku. Venkovní jednotka má ochrannou funkci, která zabraňuje zmrazení vody, pokud venkovní teplota klesne příliš nízko. Zajišťuje také výkon na dostatečné úrovni, i když teplota klesne až na −25 °C.

Další výhodou nové řady tepelných čerpadel je snadno ovladatelné uživatelské rozhraní. Toto inteligentní ovládání má jednoduché grafické rozhraní, které napomáhá zjednodušit instalaci a uvedení do provozu. V důsledku toho je každodenní kontrola a řízení jednotky koncovým uživatelem velmi jednoduché a zákazník jednoduše vidí, za jakých provozních podmínek čerpadlo funguje a kolik spotřebuje energie.

Pro více informací o Daikin Althermě se podívejte na www.daikin.cz


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.