Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CIATCooler je nová řada tepelných čerpadel vzduch/voda - voda určených pro instalaci v interiéru

CIATCooler od společnosti CIAT jsou nová reverzibilní tepelná čerpadla (chladicí jednotky) vzduch/voda. Výrobní řada s rozsahem topného výkonu od 22 do 85 kW a chladícím výkonem od 18 do 75 kW je certifikovaná asociací Eurovent. CIATCooler vyniká energetickou účinností: chladicí jednotky jsou s koeficientem EER až 2,8 ve třídě A a také v režimu topení je 80 % typů ve třídě A.

CIATCooler je nová řada reverzibilních tepelných čerpadel (chladicích jednotek) vzduch/voda určených pro instalace v interiéru. Výrobní řada má deset modelů, s rozsahem topného výkonu od 22 do 85 kW a chladícím výkonem od 18 do 75 kW. Jsou dostupné ve standardní verzi a ve verzi HEE (High Energy Efficiency) a svým rozsahem vyhovují potřebám novostaveb i renovovaných budov. Jednotky CIATCooler jsou certifikované asociací Eurovent a využívají nejnovější techniku, jež je posouvá do nejlepší třídy v tabulce energetické účinnosti: chladicí jednotky jsou s koeficientem EER až 2,8 ve třídě A a také v režimu topení je 80 % typů ve třídě A.

Konstrukce jednotek CIATCooler je pro všechny typy stejná, a to usnadňuje jejich instalaci. K dispozici jsou čtyři verze určené pro různé oblasti použití (kanceláře, nemocnice, hotely, obchodní a správní prostory). Jednotky řady LP jsou určeny jen pro chlazení, jednotky řady LPC kombinují chladicí a hydraulický modul a mohou mít vyrovnávací nádrž, jednotky řady ILP jsou reverzibilní a nakonec jednotky řady ILPC jsou reverzibilní, mají hydraulický modul a mohou mít vyrovnávací nádrž. Pro zvláštní požadavky je možné jednotky CIATCooler instalovat paralelně, s výkonem až 170 kW při provozu v režimu master/slave.

Ciatik Trade Ciat Cooler tepelná čerpadla

Kromě snížení provozních nákladů byl zvláštní důraz kladen také na optimalizaci energetické účinnosti jednotek CIATCooler. Chladicí okruh používá chladivo R410A, jež není nebezpečné pro životní prostředí a zajišťuje velký chladicí výkon. Nový letovaný tepelný výměník potřebuje méně chladiva než je obvyklé a jednotka je vybavena nejnovějšími spirálovými (scroll) kompresory. Energetickou účinnost zvyšují také radiální ventilátory, umožňující vyvíjet tlak 70 až 350 Pa, a to v celém rozsahu, bez ohledu na směr proudění vzduchu, a elektromotory v třídě účinnosti IE2 podle IEC 60034-30.

Výsledkem je zvýšení výkonu o 13 až 19 % ve srovnání s předchozími typy těchto jednotek. Verze HEE, vybavená ventilátorem s měnitelnými otáčkami, má ještě větší výkon, a všechny její varianty jsou zařazeny do energetické třídy A.

Řídicí systém Connect2

Řídicí systém Connect2, dostupný pro všechny velikosti jednotky CIATCooler, je vícejazyčný, ergonomický, komunikativní a vybavený mnoha autoadaptivními funkcemi. Menší typy jsou ve standardní výbavě vybaveny řídicím systémem µchiller2 s displejem µC². Regulaci Connect2 je možné si pořídit jako příslušenství.

Ciatik Trade Ciat Cooler tepelná čerpadla
Řídicí jednotka Connect2
Ciatik Trade Ciat Cooler tepelná čerpadla
Řídicí jednotka Micro Chiller2 DIN HR

Snadná instalace a údržba

Náklady na instalaci jsou v porovnání s celkovou investicí do zařízení zanedbatelné. Jednotky CIATCooler byly navrženy tak, aby jejich instalace byla co nejjednodušší: vstupní a výstupní s kapalinou je variabilní a tím usnadňuje montáž i v omezeném prostoru, přívodní a výfukové potrubí může být instalováno vertikálně nebo na zadní straně jednotky. Dostupný tlak 70 až 350 Pa umožňuje optimální výběr řemenového převodu motoru. A nakonec, jednotky CIATCooler s šířkou jen 860 mm mohou být snadno dopravovány běžnými dveřmi, a proto jsou velmi vhodné i pro renovace budov. Pro uspokojení všech potřeb uživatelů je k dispozici množství variant, které umožňují jednotku přizpůsobit pro dané podmínky, ať ve smyslu zjednodušení a zabezpečení instalace, rekuperace energie, přizpůsobení klimatickým podmínkám nebo zlepšení komfortu.

 
 
Reklama