Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo Viessmann Vitocal 343-G zvítězilo ve srovnávacím testu švédské energetické agentury

Kontroloři chválí nejvyšší úsporu energie, nejvyšší pracovní číslo a nejnižší úroveň hluku.

Vitocal 343-G vyšel jako jasný vítěz ze srovnávacího testu tepelných čerpadel země/voda, který prováděla švédská energetická agentura. Z osmi testovaných zařízení dosáhlo kompaktní tepelné čerpadlo Viessmann nejvyšší úspory energie i nejvyššího pracovního čísla. Velká pochvala od zkušebních znalců patřila i nízké úrovni hluku – „Hladina zvuku je s 41 dB(A) jednoduše třída“ – a zároveň byla zdůrazněna jednoduchá a intuitivní obsluha.

Vitocal 343-G: kompletní systémové řešení pro rodinné domy

Kompletní a s mimořádnou úsporou místa – v kompaktním tepelném čerpadle Vitocal 343-G od firmy Viessmann jsou již integrované všechny komponenty zařízení potřebné pro vytápění obytných prostor a ohřev pitné vody včetně komponentů důležitých pro připojení solárních kolektorů. Modul tepelného čerpadla k využití zemního tepla, bivalentní 220litrový zásobníkový ohřívač vody, oběhová čerpadla pro solankový topný okruh, přepínací ventily a trubkové vedení jsou v předmontovaném stavu a vejdou se na plochu přibližně 0,4 m2. Tento kompaktní přístroj s topnými výkony mezi 5,9 a 10,3 kW je navržen pro použití v rodinných domech.

Vitocal 343-G
Kompletní a s mimořádnou úsporou místa – v kompaktním tepelném čerpadle Vitocal 343-G od firmy Viessmann jsou již integrované všechny komponenty zařízení potřebné pro vytápění obytných prostor a ohřev pitné vody.

Kompaktní zařízení s inovačním RCD-systémem a vysoce efektivními stejnosměrnými čerpadly

Inovační komponenty zajišťují v kompaktním tepelném čerpadle Vitocal 343-G nejvyšší efektivitu a malé provozní náklady. Kompresor Compliant Scroll, elektronický expanzní ventil a inovační RCD-systém (Refrigerant Cycle Diagnostic) k mimořádně přesné regulaci chladicího okruhu umožňují u tepelného čerpadla Vitocal 343-G vysoká výkonová čísla až 4,7 (podle ČSN EN 14511 při B0 °C/W35 °C).

Energeticky úsporná vysoce efektivní stejnosměrná čerpadla pro solankový a topný okruh navíc zajišťují velmi úsporné zacházení s pomocnou energií elektřinou. Potřebují až o 70 % méně elektřiny než běžná čerpadla, a odpovídají tak zadáním energetické třídy A.

Efektivní využití solární energie

Provoz tepelného čerpadla Vitocal 343-G je mimořádně úsporný ve spojení s fotovoltaickým zařízením. Využitím solární energie vlastní výroby zvyšuje tepelné čerpadlo solární výnos tím, že vyrobí z jednoho kilowattu solární energie a tepla ze země až pětinásobné množství tepla pro vytápění. To snižuje odběr tepla od dodavatele energie a tím energetické náklady.

Regulace Vitotronic tepelného čerpadla automaticky vypočítá z dat předchozích dnů pravděpodobnou charakteristiku výkonu i očekávanou potřebu energie v domě. Obě hodnoty se zohledňují pro provoz tepelného čerpadla. Tak lze upřednostnit předem zadané body zapnutí regulace Vitotronic na bázi prognózy potřeby, aby bylo možné zužitkovat nejvyšší míru solární energie dosaženou tepelným čerpadlem. Pokud není v domě aktuálně potřeba tepla, může se teplo uložit v odděleném akumulačním zásobníku topné vody nebo zásobníkovém ohřívači vody pro pozdější použití.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.