Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

FLAGA vyhlašuje 4. ročník soutěže pro projektanty a montážní firmy

Společnost FLAGA, největší dodavatel LPG na českém trhu, vyhlásila již čtvrtý ročník soutěže Top FLAGA Partner. V ní může nejúspěšnější projektant či montážní firma zapojená do programu FLAGA Partner vyhrát poukaz na dovolenou pro dva v hodnotě 30 000 Kč dle vlastního výběru.

Do programu a soutěže se může zapojit každý, kdo s Flagou uzavře zprostředkovatelskou smlouvu. Poté už jen záleží na tom, jak se mu bude dařit. Titulem Top FLAGA Partner se může pyšnit ten projektant či montážní firma, která v době od 1. 8. 2014 do 31. 7. 2015 získá nejvíce nových zákazníků s největší instalovanou kapacitou propanových zásobníků, jež budou v daném období uvedeny do provozu.

Pokud máte zájem se soutěže zúčastnit, neváhejte kontaktovat Zákaznické centrum Flaga buďto telefonicky na čísle 844 111 155, nebo prostřednictvím e-mailu info@flaga.cz. Více informací o tom, proč je výhodné se stát FLAGA Partnerem, naleznete zde.

Výhercem 3. ročníku soutěže Top FLAGA Partner se stal projektant Jindřich Babáček, kterému jsme položili několik otázek.

Účastnil jste se již předchozích kol soutěže TOP Flaga Partner?

Ano, všichni Flaga Partneři jsou totiž do soutěže zařazováni automaticky a já mezi ně patřím již přes 20 let. Vyhrál jsem už první ročník soutěže a letos se mi to podařilo podruhé.

Máte nějaký recept, díky kterému jste se opakovaně stal nejúspěšnějším? Nebo je to Vaše obchodní tajemství?

Projektování, revizím a poradenství se věnuji víc jak 40 let. Za tu dobu se člověku podaří dostat do povědomí mnoha lidem. Lze tak říci, že se mi povedlo nejen vybudovat si určité know-how, ale také širokou síť kontaktů, díky kterým jsem měl vždy dostatek nových zakázek a práce. Projektantů, kteří s LPG pracují pravidelně a mají tedy dostatečné zkušenosti, je málo. Proto, než aby udělali nějakou chybu, se raději s důvěrou obrátí na mě.

Jak dlouho jste již FLAGA partnerem?

Již po revoluci jsem začal spolupracovat se státním Českým plynárenským podnikem v plnírně propan-butanu v Hustopečích a poté, co v privatizaci získala plnírnu FLAGA, jsem plynule navázal na spolupráci s ní. Byly to zajímavé a často až dobrodružné časy. Před revolucí se u nás totiž používal pouze propan v tlakových lahvích, a tak pro nás bylo LPG v zásobnících něco naprosto nového. První zásobník jsme zaváděli u rodinného domu u Znojma. Následovaly čerpací stanice LPG, technologické a průmyslové areály, lakovny či sklárny po celé Moravě a Vysočině. Zásobníky jsme často instalovali také do zemědělských objektů – drůbežáren, vepřínů nebo dokonce do budov na chov bažantů. Několikrát jsme také zásobníky instalovali do fabrik pro tzv. kogenerační jednotky, které část propanu využívali pro vznik tepla a zbytek pro samostatnou výrobu elektřiny.

Kde nejčastěji instalujete zásobníky dnes?

Jsou to jak rodinné domy, tak průmyslové a zemědělské areály. Tam, kde není možnost zavést zemní plyn, přichází na řadu LPG. Oproti elektřině je totiž levnější a lehké topné oleje (LTO), které jsou další alternativou, jsou méně spolehlivé, spotřebuje se jich mnohem víc, nelze na něj připojit všechny spotřebiče a navíc škodí životnímu prostředí. Zásobníky s LPG se také často používají jako dočasné řešení pro místa, kde je v plánu zemní plyn časem zavést. Přechod z LPG na zemní plyn totiž není komplikovaný – všechny stavební úpravy jsou hotové, stačí jen změnit nastavení kotle. LPG ale často instalujeme také tam, kde je zavedení zemního plynu reálné, ale kvůli problémům s vlastnickými vztahy či věcným břemenem složité.

Jaké jsou podle Vás předsudky, které zákazníci vůči LPG mají?

Ze začátku se báli bezpečnosti tohoto paliva. Vždy se mi je ale daří přesvědčit, že díky dnešním technickým normám a bezpečnostním opatřením se není čeho obávat. Lidé si na druhou stranu často myslí, že stejně jednoduše, jako připojí propan-butanovou lahev ke sporáku nebo k vařiči, to probíhá také se zásobníky. Tedy, že se přiveze nádrž, připojí ke kotli a tím je vše vyřešené. Kvůli bezpečnostním normám to tak ale nefunguje, zásobník není možné instalovat bez stavebního povolení a splnění všech náležitostí. Spíše než předsudky zákazníků nás tak čas od času brzdí legislativa a úřady.

Už víte, jak využijete výhru a kam vycestujete?

Minule jsme byli s manželkou a vnoučaty v Řecku na Rhodosu a byli jsme maximálně spokojení. I tentokrát vyrazíme do Řecka. Ale necháme to až na příští léto.




 
 
Reklama