Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluce Junkers - kondenzační kotel Bosch Condens 9000i

TZB-info natáčelo na Aqua-thermu Praha

Nový kotel Bosch Condens 9000i je atraktivní. Elegantní zaoblené rohy, skleněný povrch a dotykové ovládání, důraz kladený na využití inovačních technologií. Mluvíme o novince v divizi Junkers. Podívejte se na rozhovor, který jsme natočili o novince na Aquatermu v březnu v Praze.

"Koncern Bosch má ČR více než 8000 zaměstnanců a součástí jsou značky Junkers, Bosch, Dakon a Buderus. Svět se mění obrovskou rychlostí a je naší povinností tempo doby sledovat. Naše novinky jsou moderní v technologiích i v konektivitě a jsou určeny jak pro rodinné domy, tak komerční objekty", řekla na úvod představení novinky jednatelka společnosti Bosch Termotechnika paní Nora Houstava.

Luboš Morávek, vedoucí divize Junkers a Dakon Bosch Termotechnika s.r.o. zmínil i souvislosti značky v rámci koncernu: "Junkers a Bosch jsou dvě značky, které jsou na trhu od r. 1932 a mnozí zákazníci je stále vnímají odděleně, tak jak se dlouho prezentovaly. Dnes nabízejí řízení domácností, spotřebičů, zebezpečovací techniku, zkrátka moderní technologie Bosch. Novinky odpovídají technickým i designovým trendům."
K samotné novince, kterou doprovází motto "Revoluce Junkers" dále řekl: "Opouštíme klasické materiály, používáme sklo, samozřejmostí je internet, dotykové ovládání. Ale revoluční je i způsob vývoje. Akcentovali jsme potřeby zákazníků, kteří měli možnost vývoj ovlivnit. Tak vznikl výrazně lepší přístup pro servisní techniky, zakulacené hrany jako ochrana při servisu."

Na technické detaily jsme se zeptali na kameru, podívejte se na rozhovor. Ptali jsme se detaily k připojení kotle, je-li náhradou za kotel stávající, na detaily ovládání a samozřejmě na výhody.
Luboš Morávek mimo jiné ve videu říká: "Na první pohled jsou vidět revoluční materiály, ale chtěl bych upozornit na ovládací panel, který je intuitivní, jednoduchý, se snadnou údržbou pro uživatele. Umožňuje ovládat základní nastavení jako je teplota vody pro vytápění i v zásobníku pro přípravu teplé vody, tlak vody v systému a umožňuje základní chybová hlášení. Novinka je v tuto chvílu připravena pro přípravu teplé vody v zásobníku, lze volit kompaktní jednotku, která obsahuje zásobník o objemu 100 nebo 150 litrů, případně pro solární systém 210 litrů. Novinka je plně kompatibilní s původními kotli značky Junkers, stejné připojovací rozměry výrazně usnadňují výměnu.
Po vyklopení je přístupný druhý displej, rovněž dotykový s kompletním regulátorem. Tento druhý displej slouží především pro servisní techniky pro detailní nastavení parametrů kotle."

V rámci představení došlo i na dotazy z publika: "Kotel je krásný, ale cenově jinde než jsme dosud zvyklí. Zároveň je kotel přeci jen určen do technických prostor. Najde tento designový kousek dostatek zákazníků na českém trhu?"
Luboš Morávek: "Mobilní telefony stojí od tisícovky po desítky tisíc. A všechny najdou své zákazníky. Stejně tak to bude u kotlů. V každém případě je novinka naší vlajkovou lodí a o její budoucnost se nebojíme."

Oficiální klip k představení novinky Junkers.

 
 
Reklama