Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kondenzační kotel Logamax plus GB192iT - novinka značky Buderus

TZB-info natáčelo na Aquathermu Praha

Tato novinka získala zlatou medaili veletrhu Aquatherm Praha. Čím zaujala porotu? Zeptali jsme se Ing. Jana Eisnera, jaké jsou hlavní přednosti kondenzačního kotle Logamax plus GB192iT a co by měli vědět zákazníci a montážní firmy, kteří se o novinku zajímají.

Jednatelka společnosti Bosch Termotechnika paní Nora Houstava na úvod představení novinek koncernu na veletrhu Aquatherm Praha uvedla, že součástí koncernu Bosch, který má v ČR více než 8000 zaměstnanců, jsou značky Junkers, Bosch, Dakon a Buderus, které většina návštěvníků veletrhu stále vnímá samostatně. K vlastním novinkám p.Houstava mimo jiné řekla: "Svět se mění obrovskou rychlostí a je naší povinností tempo doby sledovat. Naše novinky jsou moderní v technologiích i v konektivitě a jsou určeny pro komerční i průmyslové budovy."

Na jednu z novinek, kterou je kondenzační kotel Logamax plus GB192iT značky Buderus jsme se zeptali Ing. Jana Eisnera, který hned v úvodu tiskové konference k novinkám řekl: "Zazněla tady otázka zda je Buderus připraven na budoucnost. Ano, šířkou sortimentu i novinkami. Ostatně to potvrdila i zlatá medaile na veletrhu Aquatherm Praha 2016. Slyšeli jsme na stánku již celou řadu pochval – novinka je moderní, sexy, má styl, podobá se vinotéce. Ale vinotéky skrývají své poklady až uvnitř. Stejně tak u naší novinky jsme se nespokojili s vnějším vzhledem a novinka skrývá 30 let zkušeností. Považujeme za důležité jak benefity pro zákazníka, zejména konektivitu se systémy chytrých domů, tak benefity pro servisní techniky."

K samotné novince, kotli Logamax plus GB192iT značky Buderus Ing. Eisner řekl: "Představujeme kondenzační kotel se zásobníkem 150 nebo 210 litrů, vše pod elegantním krytem. Novinkou je dotykový displej s řadou funkcí pro uživatele i servisního technika. Do kotle lze integrovat i modul pro dálkové ovládání, kdy je možno kotel z mobilního telefonu zapnout, vypnout, monitorovat provozní stav, regulovat teplotu. Lze zakomponovat i do systému tzv. chytrých domů. Výhodou této konektivity je možnost dát servisnímu technikovi oprávnění k přístupu k datům a pravidelná servisní prohlídka se může odehrát jinak, než jsme dosud zvyklí. Pokud naskočí na kotli chybové hlášení, může technik sám kontaktovat uživatele a naplánovat opravu. Zároveň již takto může předem připravit náhradní díly a ušetřit jednu cestu pro zjišťování závady. Ušetří se náklady a čas, kdy je zdroj u zákazníka mimo provoz. Zároveň tyto moderní kotle umožňují diagnostiku zdroje, která poskytuje obrázek o celém průběhu topné sezóny. Samozřejmostí je to, že poradíme kvalitní servis, který umí nejnovější diagnostiku používat. "
Co zůstává stejné?
Je to plynový spotřebič, tj. 1x/rok se doporučuje servis a stále potřebujeme vzduch pro spalování. Jaké je řešení pro přívod vzduchu a další technické detaily novinky? Podívejte se na video:

Kondenzační kotel Logamax plus GB192iT byl úspěšně představen na veletrhu Aquatherm 2016, kde tento kotel získal ocenění v podobě zlaté medaile od odborné veletržní poroty. Oficiální představení novinky: Připraveni na budoucnost
 
 
Reklama