Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

U RWE se lze připojit k plynu nyní i online

Distribuční společnosti skupiny RWE spustily na svých internetových stránkách ojedinělou aplikaci umožňující zákazníkům z kategorie maloodběratelů a domácností podávat žádosti o připojení k distribuční soustavě elektronickou formou. Pro občany a malé podniky se sídlem v distribučním území společností RWE GasNet, JMP Net, VČP Net a SMP Net, které pokrývá celou ČR s výjimkou Jihočeského kraje a Prahy, se tak minimalizuje potřeba navštívit osobně zákaznické centrum či posílat žádosti o připojení poštou.

„Internetovým rozhraním pro podávání žádostí o připojení chceme v první řadě přinést větší komfort žadatelům. Interně si od elektronických žádostí slibujeme především větší efektivitu při jejich zpracovávání,“ říká ing. Zdeněk Kaplan, ředitel strategie distribuční soustavy společnosti RWE GasNet. „Jsme přesvědčeni, že díky intuitivnímu formuláři odpadne velké procento dodatečných požadavků na doplnění údajů ze strany zákazníka.

Výhody online žádosti spočívají nejen v časové úspoře, ale zároveň v užitečných pomocnících při vyplňování elektronického formuláře. Zákazníkům jsou k dispozici nápovědy k vybraným položkám formuláře a inteligentní mapová podpora umožňující přesnou lokalizaci odběrného místa.

Mezi situace, ve kterých se žádost o připojení k distribuční soustavě vyplňuje, patří zřízení či obnovení odběrného místa, změna zákazníka nebo technické úpravy na odběrném místě. Ročně přitom distribuční společnosti skupiny RWE obdrží takových žádostí bezmála dvě stě tisíc.

Elektronický portál jsme spustili v souladu se zvyšováním kvality obsluhy našich zákazníků a současným trendem ve využití moderních technologií při komunikaci s klienty. V letošním roce bude rozšířena funkcionalita portálu o další aplikace, jakými jsou žádosti o stanovisko k existenci plynárenských zařízení nebo žádosti o mapové podklady,“ dodává Zdeněk Kaplan.

 
 
Reklama