Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový peletkový kotel Dakon DOR 5F Pelety

Před zahájením hlavní topné sezóny uvádí značka Dakon na český trh nový automatický ocelový kotel DOR 5F Pelety, který je spojením tradičního kotle DOR 4F a peletkového hořáku. Je dodáván ve výkonovém provedení 5,5 ‒ 18 kW a 7,2 ‒ 24 kW a je tak vhodný i pro domy s nízkými tepelnými ztrátami.

Nový peletkový kotel Dakon DOR 5F
Nový peletkový kotel Dakon DOR 5F
Přednosti:
  • kotel splňuje třídu 5 a nejpřísnější limity Ekodesignu
  • jednoduchá, léty prověřená konstrukce
  • libovolné umístění zásobníku paliva
  • funkce samočištění u peletového hořáku
  • snadná náhrada za stávající kotle DOR
  • možnost doplnění regulátoru TECH CS-408n pro lepší funkce kotle

Hlavním výhodou je samozapalování pelet a vysoká efektivita jejich spalovaní. Hořák disponuje elektronikou ovládaným ventilem pro připojení stlačeného vzduchu. Elektronika pak sama řídí průběžné čištění hořáku tlakovým vzduchem. Kotel je k dispozici v tzv. pravolevém provedení, takže to, zda zásobník bude namontován vlevo nebo vpravo od kotle, lze zvolit až na místě instalace a přizpůsobit tak situaci kotelně.

Kotel DOR 5N je dodáván v základním provedení, řízení kotle je zajištěno pouze kotlovým termostatem s požadavkem na výstupní teplotu kotlové vody. Termostat pak dává pokyn hořáku, který si proces spalování řídí sám. V nabídce je však řada příslušenství (např. kompresor pro samočištění peletového hořáku, antikondenzační a bezpečnostní sada a regulace TECH CS408n – jedná se komplexní řídicí jednotku s barevným dotykovým displejem, která umí řídit dva směšované otopné okruhy, okruh TV a dodatečné čerpadlo. Má v sobě ekvitermní regulaci vč. venkovního čidla. K regulaci je možné připojit i stávající moduly TECH ST-65, ST-500, apod.).

více informací na www.dakon.cz





 
 
Reklama