Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Servis a technická podpora od profesionálů NRG flex

V rámci letošních realizací jsme opět byli nuceni řešit řadu technických otázek. Jako technici jsme se jimi rádi zabývali a věříme, že jsme pro tyto projekty našli optimální řešení.

V některých případech jsme také museli najít vhodná řešení s nedostatkem místa na staveništi,a také zajistit dodání potrubí v potřebném čase.

Pokračujeme také na přípravě studií ve spolupráci se Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě a v rozvoji výzkumných aktivit. Mnohé z těchto studií se postupně realizují a my máme možnost ověřit navrhovaná řešení v praxi.

Díky širokému sortimentu předizolovaných trubek se zasíťovaným potrubím PE-Xa do 95°C/6 bar s různou izolací jsme schopni najít pro danou situaci vhodné řešení a dosáhnout rovnováhy mezi tloušťkou izolace a flexibilitou trubek.

Předizolované plastové potrubí doplněné o termoplasticky vyztužené trubky pro teplonosnou látku do 95°C/10 bar se používají především pro rozvody teplé vody, a to v dimenzích až do d160, což umožňuje realizaci i ve větších sídelních celcích.

Přechod mezi plastem a ocelí lze realizovat v konstrukcích trubek do maximální teploty 115°C/10 až 16 bar, kde jsme se výrazně posunuli k větší flexibilitě a účinnosti při nízkých tepelných ztrátách. Double předizolované trubky až do rozměru 2×d90 představují významnou úsporu, zejména u výkopových prací, protože ve srovnání se single trubkami vyžadují mnohem menší šířku výkopu.

Náš sortiment je organicky doplněn o ocelové potrubí vhodné pro horkou vodu do 150°C/25 bar a v případě parních rozvodů až do 300°C. Ocelové trubky se stále častěji kombinují v hybridních sítích, kde provozní parametry dovolují maximalizovat využití plastového předizolovaného potrubí

Více informací


NRG flex, s.r.o.
logo NRG flex, s.r.o.

NRG flex s.r.o. patří mezi největší prodejce předizolovaných potrubních systémů v České republice a na Slovensku. Od roku 2010 přináší společnost NRG flex na trh inovativní řešení v rámci přenosu tepla - ne nadarmo se řídí heslem „Energie proudí přes ...

 
 
Reklama