Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odborné testování topných fólií LARX a podlahových krytin

Podlahové topné systémy jsou v dnešní době nejčastěji voleným způsobem vytápění novostaveb. Díky teplu od nohou získáte jedinečný tepelný komfort, který žádný jiný způsob vytápění nabídnout nemůže.

Vhodnost podlahové krytiny pro instalaci na topné fólie je tématem, které nás provází každým pracovním dnem. Snažíme se našim zákazníkům nabídnout komplexní službu tak, aby se i v jejich objektu topné fólie postaraly o maximální komfort a pohodu. Podlahová krytina má na podlahového topení ohromný vliv. I to byl jeden z důvodů proč jsme ve spolupráci s naším dlouholetým partnerem, firmou Likor, nechali odborně otestovat naše topné uhlíkové fólie v kombinaci s jimi doporučenou skladbou podlahy.

Korkové podložky jsou součástí podlah nebo se v kombinaci s gumovým recyklátem běžně používají pro útlum hluku a snížení tepelných ztrát. Gumokorková podložka 5 mm je jednou z vrstev, která úspěšně prošla testem. Na ni se snadno instaluje LARX uhlíková fólie, která je určena přímo pod plovoucí krytinu. Jako finální vrstva byla odzkoušena podlahová krytina značky COREtec ProPlus 5 mm a COREtec 8 mm.

Ve spolupráci s Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským zastoupeným Ing. Markem Poláškem, Ph.D., byla tato skladba odzkoušena a ověřena jako použitelná a vhodná pro konstrukci podlah v objektech pro trvalý pobyt osob. O testování topných fólií s korkovými podlahami vyšel článek v zářijovém vydání odborného časopisu Podlahy Profi.

Nevíte si rady se skladbou podlahy vašeho objektu v souvislosti se systémem vytápění LARX UHLÍKOVÉFÓLIE.CZ? Neváhejte a kontaktujte nás, rádi pro Vás ve spolupráci s profesionály z firmy Likor najdeme vhodné řešení.

 

Více informací

 
 
Reklama