Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

DZ Dražice zahajuje spolupráci s italskou firmou Argoclima. Na český trh uvede tepelná čerpadla Argo iM

DZ Dražice, největší český výrobce ohřívačů vody a výhradní dovozce tepelných čerpadel NIBE, zahajuje spolupráci s renomovanou italskou společností Argoclima.

Areál DZ Dražice
Areál DZ Dražice

Na 34. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH představí cenově výhodná, ekologická tepelná čerpadla Argo iM, která jsou plně kompatibilní s dražickou vnitřní jednotkou – hydromodulem HM09A. Podpisem smlouvy s novým partnerem firma odpovídá na boom poptávky po obnovitelných zdrojích energie, který v minulých letech vyvolaly rostoucí ceny komodit, přísnější legislativní požadavky na stavbu nových rodinných a bytových domů a štědré dotační programy Nová zelená úsporám a kotlíkové dotace (aktuální situaci na trhu nejlépe ilustruje analýza Ministerstva průmyslu a obchodu ČR1, podle níž se za 1. pololetí letošního roku prodalo zhruba 40 000 kusů tepelných čerpadel: tedy o 60 % víc než za stejné období minulého roku). Obě firmy – DZ Dražice a Argoclima – mají mnoho společného, což s sebou přináší velký potenciál pro budoucí rozvoj jejich spolupráce. Vedle více než 70leté historie vývoje a výroby či celkového obratu přes 2,5 mld. Kč (resp. 100 mil. EUR v případě společnosti Argoclima) je pojí rovněž členství ve skupině NIBE.

„Firemní strategií DZ Dražice je poskytovat zákazníkům komplexní ekosystém moderního udržitelného bydlení. Do svého produktového portfolia, složeného z dražických ohřívačů vody a akumulačních nádrží či švédských tepelných čerpadel NIBE, jsme proto vloni zařadili komponenty pro střešní fotovoltaické elektrárny. Letos jsme se rozhodli rozšířit nabídku tepelných čerpadel o italskou značku Argo, která je zpřístupní ještě širšímu okruhu domácností. Zahájení spolupráce s italskou společností Argoclima, významným mezinárodním výrobcem v oboru vytápění, chlazení a větrání, považujeme za důležitý strategický krok, který s sebou nese velký potenciál dalšího rozvoje. To je dobrá zpráva pro naše zákazníky, protože jim budeme schopni nabídnout ještě bohatší výběr produktů než dosud. Více informací k novým produktům představíme již brzy na známém stavebním veletrhu FOR ARCH,“ komentuje Karel Pacourek, generální ředitel DZ Dražice.

1 https://www.mpo.cz/cz/energetika/statistika/obnovitelne-zdroje-energie/tepelna-cerpadla-_-prodeje-2010_2023--275595/

Více informací


NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 
Reklama