Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová tepelná čerpadla Panasonic pro rekonstrukce a novostavby

Panasonic rozšiřuje svou nabídku tepelných čerpadel o řady Aquarea K a Aquarea L. Druhá jmenovaná řada se navíc kompletně vyrábí v Plzni, kde se produkují vnitřní i venkovní jednotky těchto čerpadel.

Panasonic Aquarea K je tepelné čerpadlo typu vzduch-voda a vynikající řešení pro novostavby. Využívá eko chladivo R32, zajišťuje výstupní teplotu vody až 60 °C při -10 °C venkovní teploty a je k dispozici v řadách High Performance a T-CAP pro extrémně chladné podmínky. Verze T-CAP nemá problém fungovat ani při mrazivých teplotách -28 °C, a do venkovní teploty -20 °C nepotřebuje k udržení výkonu záložní elektrický zdroj.

Panasonic Aquarea L je zase ideální pro rekonstruované domy se stávajícím systémem radiátorů, využívá přírodní chladivo R290 a zajišťuje výstupní teplotu vody až 75 °C při -10 °C venkovní teploty.

Obě řady čerpadel nabízejí vysoký výkon pro každý domov a jejich činnost neovlivňují ani nízké venkovní teploty. Kompresor pracuje až do venkovních teplot -25 °C. Čerpadla představují energeticky účinná zařízení (třída A+++; SCOP až 5,12), která jsou zároveň velmi tichá - hladina hluku nepřekročí 56 decibelů.

Řady Aquarea K i L je možné pohodlně ovládat díky řídicímu systému AC Smart Cloud. Ten umožňuje dálkové ovládání prostřednictvím chytrého telefonu či tabletu a nabízí celou řadu funkcí. Patří mezi ně časovač, noční režim, automatický restart při výpadku proudu nebo sledování spotřeby energie.

Jak již bylo zmíněno v úvodu, nová řada Aquarea L vzniká kompletně v ČR, konkrétně v továrně Panasonic v Plzni. S ní má japonský koncern velké plány. Hodlá do závodu v nejbližších letech investovat 7,6 miliardy korun a zvýšit výrobu až na milion čerpadel ročně.

Více informací


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.

 
 
Reklama