Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SALUS Controls = termostaty a regulační technika

SALUS Controls je obchodní značka výrobní společnosti poskytující kvalitní výrobky v oblasti regulační techniky a úspory energií zákazníkům po celé Evropě. Na českém a slovenském trhu zajišťuje oficiální distribuci produktů značky SALUS společnost Thermo-control CZ s.r.o.

Komplexní řešení a vývoj výrobků nabízí značce SALUS Controls jedinečnou výhodu v odvětví spotřeby energií, vytápění, chlazení, inteligentních systémů a automatizací, které vyvíjí mateřská společnost Computime Ltd. svým zákazníkům na trzích po celém světě již od roku 1974.

Tým Salus Controls pracuje na vývoji výrobních řešení s důrazem na kvalitu, design, komplexnost, úsporu nákladů a jednoduchou instalaci.

Sortiment produktů regulační techniky nabízí následující řešení.

Pokojové termostaty

Sortiment pokojových termostatů nabízí široký výběr programovatelných, manuálních, bezdrátových termostatů.

1. Termostat ovládaný přes internet

Nejnovějším a zajímavým řešením je pokojový internetový termostat SALUS iT500, ovládaný pomocí aplikace v telefonu nebo PC.

Svému uživateli tento termostat umožňuje maximálně snadnou komfortní regulaci svého domova - ze svého chytrého mobilního telefonu nebo počítače tak bude moci uživatel zjistit, jaká je aktuální teplota v jeho bytě, domě či kanceláři, a zároveň také prostřednictvím jednoduché aplikace umožní nastavit požadovanou teplotu na potřebném místě a snížit tak vysoké náklady na vytápění na minimum.

Základní informace o termostatu SALUS iT500

  • termostat je kompatibilní s počítačem nebo chytrým telefonem (smartphonem)
  • Váš počítač a telefon jsou připojeny k systému exitujícího internetovému připojení (routeru)
  • stabilní interní bezdrátová komunikace je zajištěna bezdrátovým přenosem na frekvenci 868MHz a umožňuje snadnou instalaci termostatu na vhodně zvolené místo
  • jedná se o velmi energeticky úsporný a bezpečný systém

2. Programovatelné termostaty

Správně zvolený programovatelný termostat Vám umožní kontrolovat teplotu a šetřit za energie, i pokud nejste právě doma.

V nabídce programovatelných termostatů nabízíme ověřené termostaty s různými týdenními programy, podle kterých si uživatel může vybrat vhodný termostat. Na tuzemském trhu se termostaty SALUS Controls prodávají již řadu let, včetně inovovaných a také zcela nových modelů. Takřka všechny programovatelné termostaty jsou vybaveny beznapěťovým kontaktem a je možné je využít pro řízení takřka všech kotlů a jiných spotřebičů.

Inovovaným termostatem je model SALUS 091FL, který disponuje novou elektronikou, odolnějšími plasty, podsvíceným přehledným displejem a přesností regulace od 0,2°C. Daný model se vyrábí ve dvou barevných variantách bílé a černé a vztahuje se na něj 4 letá záruka.

Zajímavým designovým řešením je pak řada termostat S-SERIE s intuitivním ovládáním pomocí dotykového kroužku a velice snadným programováním. Zmiňovaná řada termostatů disponuje podsvíceným displejem a je vybavena oproti standardním termostatům funkcí RCC (radiově řízený čas), možností řízení pomocí pulsní šířkové modulace (PWM), režimu dovolené a také možností nastavit až 6 různých teplot pro každý den. Typ SALUS ST620 se vyrábí v bílém a černém provedení.

3. Manuální termostaty

Digitální manuální termostaty jsou vhodné zejména pro uživatele, kteří potřebují nastavit teplotu ručně v daný moment, tak uživateli zobrazují na LCD displeji aktuálně naměřenou teplotu, stav topného systému, případně nastavenou teplotu. Z široké nabídky manuálních termostatů je určující zejména spínací kontakt termostatu, který je standardně vyráběn dle typu termostatu s beznapěťovým kontaktem, nebo výstupními kontakty na 24V nebo 230V.

4. Bezdrátové termostaty

Bezdrátové termostaty jsou volně přenositelné a umístitelné na nejvhodnější místo v rámci dosahu přijímače. Bezdrátové termostaty jsou ideální pro domy či budovy, kde není již možné připravit elektroinstalaci pro drátový termostat, nebo také, kde termostat není umístěný na vhodném místě.

Bezdrátové termostaty lze pořídit s přijímačem ve 3 následujících řešeních:

  1. Bezdrátové termostaty s průchozí zásuvkou TX+
    • Výhodou tohoto řešení bezdrátového termostatu spočívá v tom, že se jedná o velmi snadnou instalaci, jelikož je přijímač zapojen u kotle do zásuvky a dvoulinkou poté připraven k zapojení k termostatovému výstupu kotle. Uživatel si také nezablokuje zásuvku u kotle, sada balení obsahuje také stojánek na termostat a případně možnost dokoupení prodlužovače dosahu v případě „nadstandardní“ vzdálenosti mezi termostatem a přijímačem. Pevně nastavený kód z výroby umožní automatické spojení termostatu a přijímače při případném výpadku napájení, či výměně baterií.
  2. Bezdrátové termostaty s přijímačem na stěnu RF
    • U bezdrátových termostatů s přijímačem na stěnu nabízí nižší pořizovací náklady, přenos mezi termostatem a přijímačem na bezdrátové frekvenci 868MHz
    • Nutností je přivedení napájení k přijímači a poté zapojení dvoulinky z přijímače do kotle, veškeré přijímače disponují beznapěťovým kontaktem a max. zátěží 10-16A.
  3. Bezdrátové termostaty s kotlovým modulem BC
    • Kotlový modul (přijímač) je možné použít aktuálně pro kotle VAILLANT, JUNKERS a BAXI v těchto provedeních (řada VBC pro kotle Vaillant, řada WBC pro kotle Junkers&Bosch a řada BC pro kotle BAXI)
    • Snadná instalace, zapojení přijímače (modulu) přímo do kotle, bezdrátový přenos frekvenci 868MHz

Programovatelné hlavice k radiátorům

Programovatelná hlavice SALUS PH60 disponuje PI regulací, podsvíceným displejem, nízkou hlučností při otevírání a zavírání ventilu. Tato hlavice umožňuje nastavit týdenní program, ve kterém lze měnit dvě teploty (komfortní, úspornou) po hodinách. Termostatickou hlavici lze použít na radiátorové ventily o rozměru M30x1,5, případně součástí redukce na ventily DANFOSS.

Zónová regulace podlahového vytápění a radiátorů

Podlahové vytápění je dnes velmi často používaným řešením vytápění, díky kterému zvyšujeme svůj komfort a snižujeme náklady na vytápění domu nebo bytu. Zónový systém teplovodního podlahového vytápění zajišťuje rovnoměrné rozložení teploty v dané místnosti.

Tyto produkty jsou určené pro podlahové vytápění a radiátory, obsahují výrobky, u nichž byla použita řešení, díky nimž je podlahové vytápění mnohem výkonnější, úspornější a poskytuje komfort přizpůsobený individuálním potřebám.

Zónovou regulaci lze využít v drátovém provedení (230V nebo 24V), případně také v bezdrátovém provedení

Základní přednosti:

  • vytváření tepelných zón – individuální regulace teploty v každé místnosti pro dosažení optimální tepelné pohody
  • velmi snadná montáž a připojení
  • použití systémů TRIAC, PWM a VP (tiché relé, pulsní šířková modulace a funkce ochrany ventilů)
  • výhodná nákupní cena oproti jednoduchým a standardním řešením
  • velmi vysoká jakost použitého materiálu
  • úplná funkčnost a možnost volby individuálního systému na základě mnoha verzí výrobků
  • udržení tepelné pohody při optimalizaci spotřeby energie – úspora až 30% energie

U bezdrátové verze snadná montáž bez použití komunikačních vodičů a se stálou vysokou frekvencí 2,4GHz zaručuje velmi stabilní a přesný provoz systému.

Varianta termostatů TRIAC
Poskytuje maximální komfort a je vhodné použit verze TRIAC termostatů v místnostech, kde by sepnutí relátko mohlo uživatele rušit (např. ložnice, obývací pokoj)

Systém PWM
Z důvodu velké setrvačnosti podlahového vytápění, nám použití systému PWM v termostatech zaručuje přesné udržení stálé teploty v místnostech.
Systém PWM kontroluje délku provozu a četnost otevření a zavření použitých termoelektrických pohonů ve vztahu k nárůstu teploty v místnosti. Efektem tohoto je další úspora, komfort a nepřehřívání místnosti.

Systém VP
Je systémem, který chrání pohony. Jednou týdně otevírá a zavírá pohon, i když systém v daném okamžiku není v provozu (mimo topnou sezónu).

Regulace elektrického podlahového vytápění

Pro regulaci elektrického podlahového vytápění jsou vhodné termostaty s prodlouženým čidlem, umístitelným do podlahy. Standardní délka externího čidla je 2,5m. V nabídce jsou pak termostaty, umožňující řízení elektrického podlahového vytápění jedním podlahovým čidlem, případně také varianty, které snímají pokojovou i podlahovou teplotu.

Termostaty vhodné pro elektrické podlahové vytápění nabízíme v provedení manuálních i programovatelných termostatů.

Příložné termostaty

Elektronické příložné termostaty řady SALUS PC jsou určeny k ovládání ÚT, TUV s možností ovládat oběhová a cirkulační čerpadel, trojcestných ventilů, nebo solárního systému. Většina modelů je vybavena funkcí Antistop, která chrání čerpadlo mimo topnou sezonu.

Tyto elektronické termostaty usnadňují instalaci při montáži, jelikož jsou veškeré výstupy pro spínání společně s napájením pro montáž připraveny.

Nabídku stále oblíbenějších elektronických příložných termostatů doplňují mechanické termostaty SALUS AT10, které jsou k dispozici v podobě varianty klasického příložného termostatu, termostatu s kapilárovým čidlem, případně jímkovým čidlem.

Příslušenství

Motorické ventily

Standardní dvoucestné a trojcestné motorické ventily SALUS vhodné pro topné systémy a systémy teplé vody v provedení 1“ nebo 3/4".

Ochranné prostředky topného systému

Účinné prostředky pro ochranu a prevenci topného systému pomocí plnoprůtokového magnetického filtru a kapalin SALUS.

Veškeré detailní informace o produktech naleznete na stránkách www.salus-controls.cz.

Kompletní aktuální katalog produktů

 
 
Reklama