Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nezávislé testy prokázaly, že tepelná čerpadla ušetří až 80 % energie

Výměna starého zdroje vytápění může do domácnosti přinést nezanedbatelné úspory. Neekologické kotle na tuhá paliva a drahé elektrické topení v dnešní době představují pro rozpočet spíše zátěž.

Efektivita starých zdrojů zdaleka nedosahuje takové výše jako například efektivita tepelných čerpadel švédského výrobce NIBE. Pořízením tohoto účinného zdroje vytápění je možné získat úsporu energie až 80 %, což dokazují výsledky testů, které provedla nezávislá Švédská energetická agentura u tepelných čerpadel typu země-voda.

Testy švédské agentury prokázaly, že tepelná čerpadla země-voda v porovnání s elektrickým vytápěním dosahují úspor energie mezi 64 % a 80 %. A nejlepší ze všech bylo v jednotlivých kategoriích tepelné čerpadlo NIBE F1255-16. Také ukázaly, že tepelná čerpadla jsou pro svou účinnost a úsporu energií ideálním zdrojem vytápění pro domácnosti. Do České republiky a na Slovensko špičková švédská tepelná čerpadla NIBE dováží výhradně společnost Družstevní závody Dražice.


Tepelné čerpadlo švédské značky NIBE F1245 je možné připojit na nízkoteplotní topnou soustavu, jako jsou radiátory, konvektory nebo podlahové vytápění.

NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 
Reklama