Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představuje novou řadu fan coil jednotek neboli ventilátorových konvektorů

Společnost Panasonic představuje nový typ uzavřeného fan coilu neboli ventilátorového konvektoru pro dvoutrubkové systémy vytápění a klimatizace. Nová řada fan coilů rozšiřuje již tak bohaté produktové portfolio A2W.

K dispozici je šest verzí s výkonem 2,4 kW až 15 kW, předností je mimo jiné snadná instalace. Nové konvektory se hodí pro nejrůznější obytné komplexy i komerční prostory s hydraulickými systémy. Všechny nové jednotky mají certifikaci Eurovent.

Nové konvektory přinášejí více možností rozšířit stávající hydraulické systémy v objektu. K přednostem nových jednotek patří mimo jiné mimořádně tenké provedení s výškou jen 220 mm (platí pro modely s výkonem 2,5 až 9 kW), což usnadňuje instalaci v místnostech se sníženým stropem.

Všechny modely jsou vybaveny nastavitelným pětirychlostním motorem, což umožňuje přizpůsobit proudění vzduchu tepelným podmínkám a požadavkům uživatelů na komfort. Zároveň to přispívá k úspornějšímu provozu. Konvektor je rovněž vybaven standardním pokojovým termostatem, který řídí provoz automaticky.

Jednotky jsou k dispozici v provedení se středním nebo vysokým statickým tlakem. Jednotky se středním tlakem se hodí především do prostor, kde záleží na samostatném zónovém nastavení teploty. Jednotky s vysokým tlakem (15kW) umožňují instalaci s delším potrubím a různými typy výdechů. Tím pádem lze konvektor instalovat dále od obytného nebo pracovního prostoru kvůli snížení hlučnosti.

Nové konvektory se vyznačují ekologickým provozem, kompaktním provedením, nízkou hlučností a bohatou funkční výbavou. Jsou vítaným přírůstkem do domácí i komerční řady Panasonic.

Modely: PAW-FC-D24, PAW-FC-D40, PAW-FC-D55, PAW-FC-D65, PAW-FC-D90, PAW-FC-H150





Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.