Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výjimečný odborný seminář: Moderní technologie průmyslového chlazení a zpětného získávání tepla

Master Therm zve odborníky z oboru TZB na seminář pro projektanty a specialisty v oblasti projektování, návrhu a instalací speciálních, energii šetřících systémů s využitím tepelných čerpadel resp. chladících agregátů.


Aktuální instalace v Candy sweet factory v Rohatci: Nová specializovaná výrobní linka vyžaduje nízkoteplotní chlazení o výkonu 35kW, které zajišťují 2 agregáty s plynule modulovaným výkonem typu AquaMaster 90 inverter. Agregáty produkují ledovou směs o teplotě mínus 2°C. Okruh dalších výrobních technologií je napájen čtveřicí dvoukompresorových agregátů AquaMaster 180 o celkovém výkonu 290kW, který je regulovatelný v 8 krocích podle aktuálního požadavku. Teplotní spád je 15 na 18°C. Zbylá kaskáda 5 agregátů je zapojena do vzduchotechnické jednotky a slouží pro klimatizaci výrobních prostor v teplotním spádu 6 na 10°C. Více ve článku na TZB-info

Přihlaste se na seminář

  • Název: Moderní technologie průmyslového chlazení a zpětného získávání tepla
  • Kdy: Čtvrtek 21. 3. 2019 od 9:00 do 13:00 hodin
  • Kde: Masarykova kolej, Thákurova 1, 160 00 Praha 6

Praktické zkušenosti a případové studie budou prezentovat:

Ing. Jiří Svoboda, ředitel společnosti, Master Therm

Představení systémů kompresorového chlazení a zpětného získávání tepla. Princip, možnosti využití, návrhy řešení, výhody, limitní parametry. Praktické ukázky realizací, ekonomické přínosy.

Ing. Jiří Jiránek, technický ředitel, Master Therm

Typy chladících agregátů voda-voda Master Therm. Technické a provozní parametry, účinnosti, výhody pro zpětné získávání tepla. Specifické vlastnosti. Regulační principy a možnosti zapojení.

Ing. Petar Srbljanovič, projektant, SF Engineers Consulting

Praktický příklad konkrétní aplikace systému chlazení v průmyslu. Energetická bilance. Návrh projektu a postup realizace.

Ing. Tomáš Voříšek, technický ředitel, SEVEn Energy

Programy podpory zpětného využití odpadního tepla dnes a v budoucnu.

Bližší informace a on-line přihláška


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...

 
 
Reklama