Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens rozšiřuje skupinu produktů Acvatix o termické pohony

Společnost Siemens doplnila nabídku produktů skupiny Acvatix pro prostorovou a zónovou regulaci teploty v budovách o termické pohony. Nové přístroje se vedle rozsáhlého příslušenství vyznačují mimořádnou variabilitou a výkonností.

Nové termické pohony s typovým označením STA.. a STP.. jsou díky své kompaktní konstrukci mimořádně vhodné pro použití ve stísněných prostorách (např. v rozdělovačích tepla v soustavách podlahového vytápění). Lze je namontovat v jakékoliv poloze (dokonce i tzv. hlavou dolů), přičemž je vždy zachován stupeň krytí IP54 (ochrana proti prachu a stříkající vodě). Přístroje jsou kompatibilní se všemi stávajícím regulačními ventily značky Siemens a při použití adaptérů také s ventily jiných značek. Díky tomu jsou široce použitelné i při opravách a modernizaci starších vytápěcích soustav.

Nová, pokročilá koncepce pohonu s přesným přizpůsobením jeho rozměrů zaručuje dokonalé spojení přístroje s ovládaným ventilem. Nové pohony díky tomuto přizpůsobení například nemají žádný zdvih naprázdno. Ten se vyskytuje tehdy, když pohon svými rozměry neodpovídá dostatečně přesně ventilu a mezi pohonem a dříkem ventilu existuje mezera. Důsledkem zdvihu naprázdno jsou nepřesné řízení (oscilace), plýtvání energií a znatelné zhoršení tepelné pohody.

Pohony STA.. a STP.. jsou nabízeny jak ve standardním provedení (pouzdro bílé barvy, zabudovaný kabel), tak v modulární verzi, kdy má zákazník na výběr černé nebo bílé provedení pohonů a kabelů a rozmanité kabely v délkách od 1 do 15 m. K dispozici je například široká nabídka bezhalogenových kabelů, předepsaných pro převážnou většinu veřejných budov, nebo kabely s pomocným spínačem pro případy, kdy je požadován zpětnovazební signál. K usnadnění a zrychlení montáže pohonů se veškeré kabely dodávají s již nainstalovanými konektory.

Termický pohon Siemens
Termické pohony Siemens

Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...