Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fenix Group hostil v Praze zasedání Evropské aliance pro podlahové vytápění

Dvoudenní zasedání členů Evropské aliance pro podlahové vytápění (EUHA) proběhlo ve dnech 1. a 2. června v Praze, jeho hostitelem byla společnost FENIX Group a.s. v čele s majitelem a ředitelem ing. Cyrilem Svozilem.


15 zástupců členských firem a vedení EUHA se ve čtvrtek 2. června setkaly na půdě Univerzitního centra energeticky efektivních budov (UCEEB) v Buštěhradě, kde se podrobně seznámili nejen se samotným centrem a jeho zaměřením, ale zejména s jeho zapojením do projektu nového FENIX OFFICE CENTRA, které společnost FENIX Group dokončila v květnu letošního roku. Ing. Svozil spolu s prof. Ing. Karlem Kabele, CSc. (vedoucí RP3, zabývá se problematikou energetických systémů a kvalitou vnitřního prostředí budov z hlediska jejich navrhování) a členy jeho týmu prezentovali v dopolední části programu podrobně koncept elektrického vytápění budov s téměř nulovou spotřebou energie v podmínkách českého trhu včetně detailů řešení nového administrativního centra v Jeseníku. Prof. Kabele upozornil i na rostoucí význam kvality vnitřního prostředí a na poslední výsledky měření účinnosti, spotřeby energie a kvality vnitřního prostředí při použití různých topných systémů, které UCEEB ve spolupráci s holdingem FENIX realizovala.

V odpolední části se členové aliance věnovali aktuálnímu vývoji v oblasti evropské legislativy, zejména snahám o sjednocení hodnoty faktoru Neobnovitelné Primární Energie (NPE) v členských zemích EU. Diskutována byla i situace elektrického podlahového vytápění na jednotlivých evropských trzích a další podpora tohoto topného systému u evropské odborné i laické veřejnosti.

Evropská aliance pro podlahové vytápění EUHA spojuje evropské výrobce s cílem prosazovat zájmy odvětví v rámci současné i připravované evropské legislativy. Skupina současně podporuje vyšší zapojení elektrických podlahových topných systémů v nových i rekonstruovaných objektech.








FENIX Trading s.r.o.
logo FENIX Trading s.r.o.

Jako český výrobce s více než 30letou tradicí nabízíme kompletní sortiment elektrického sálavého vytápění - topné rohože a topné kabely ECOFLOOR, topné folie ECOFILM, sálavé panely ECOSUN, přímotopné konvektory ECOFLEX, regulaci bytovou i průmyslovou. Na ...