Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak Vám tepelné čerpadlo může zpříjemnit léto?

Tepelné čerpadlo není pouze zdroj tepla pro chladné dny, ale také užitečný pomocník v letních dnech. O dvou výhodách tepelných čerpadlech pro letní dny jsme se rozepsali níže.

Ohřev vody v bazénu
Kazí Vám letošní chladné léto radost z koupání v domácím bazénu? Vězte, že tepelné čerpadlo může sloužit i k ohřevu vody ve venkovním bazénu. Tuto schopnost má tepelné čerpadlo se systémem země/voda. Pokud si z nabídky tepelných čerpadel s tímto systémem vyberete IVT PremiumLine EQ, můžete se těšit i na možnost využití elektrické energie s fotovoltaického systému. Tepelnými čerpadly se systémem země/voda lze samozřejmě vyhřívat i vnitřní bazény vyžadující přísun teplé vody po velkou část roku.

Ochlazení vzduchu
Přesně tak, tepelná čerpadla umí zastat i úlohu klimatizace, konkrétně ta se systémem vzduch/vzduch. Schopnost tepelných čerpadel ochladit nemovitost je přitom vyšší, než v případě tzv. mobilních klimatizací. Pamatujete, jak v polovině prázdnin 2015 nebyly v České republice k sehnání mobilní klimatizace či ventilátory? Pokud si pořídíte tepelné čerpadlo IVT AIR X, jež má klimatizaci v základní výbavě, již nebudete muset doma lapat v horku po dechu.

IVT AIR X, tepelné čerpadlo se systémem vzduch/vzduch, také umí využívat přebytečnou energii z fotovoltaického systému.

To u kotlů na fosilní paliva nenajdete
Výše uvedené výhody u kotlů na fosilní paliva nenajdete. Pokud tedy přemýšlíte o zdroji tepla pro Vaši domácnost, vezměte v potaz i fakt, že tepelná čerpadla umí dobře posloužit i v létě. Vhodnost jednotlivých typů tepelných čerpadel si můžete ověřit na této stránce webu IVT Čerpadla, či přímo během konzultace se specialistou společnosti IVT, s.r.o.


IVT Tepelná čerpadla s.r.o.
logo IVT Tepelná čerpadla s.r.o.

Značka IVT je na českém trhu předním dodavatelem tepelných čerpadel do rodinných domů, komerčních i obytných budov. Od roku 1991 se v ČR pro značku IVT rozhodlo více než 30 000 zákazníků. Značka disponuje také největší montážní a servisní sítí IVT CENTRUM, ...

 
 
Reklama