Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

WACOtherm – zónová regulace topení (IRC)

Novinka - systém WACOtherm pro zónovou regulaci topení (IRC) v obytných i provozních objektech s centrálním vytápěním. Úspory až 30%! Zlepšení komfortu uživatelů budovy. Návratnost nákladů 2 - 5 let!

Další novinka od Softlinku - systém WACOtherm, který slouží pro zónovou regulaci topení (IRC) v obytných, administrativních i provozních objektech s centrálním vytápěním. Úspory dosahují až k hranici 25% - 30% při současném zlepšení komfortu uživatelů budovy. Návratnost nákladů na zavedení systému se pohybuje v rozmezí 2 - 5 let!

WACOtherm - zónová regulace topení (někdy označovaná zkratkou IRC = Individual Room Control) automaticky udržuje pomocí bezdrátové komunikace předepsanou teplotu v jednotlivých zónách (místnostech), takže:
- v každé místnosti je udržována teplota přiměřená k účelu dané místnosti
- časový průběh vytápění každé místnosti může být nastaven individuálně, v souladu s režimem využívání místnosti

Zónová regulace funguje na bázi individuálního řízení přívodu tepla do každé místnosti. Systém práce zónové regulace (IRC) WACOtherm je v principu velmi jednoduchý:
- v centrální řídící jednotce je uložen teplotní program každé místnosti
- v každé místnosti je umístěn radiový teploměr, který měří průběžně aktuální teplotu v místnosti, data se on-line přenáší na řídící jednotku v intervalech 5min
- radiátory jsou vybaveny dálkově ovládanými ventily, kterými lze řídit dodávku tepla do místnosti
- centrální jednotka hlídá, zda je v každé místnosti správná teplota, v případě potřeby dálkově otevírá či zavírá radiátory.
- softwarová aplikace FLEA umožňuje pohodlné nastavení teplotních programů (profilů) všech místností nejen z počítače řídící jednotky, ale i z libovolného počítače na lokální datové síti (LAN), nebo ze vzdáleného počítače přes Internet. K ovládání aplikace stačí přístup k internetu a webový prohlížeč, takže teplotu lze nastavit nejen z domácího PC, ale i z PDA, nebo mobilního telefonu!

Výhody systému WACOtherm

- nízké náklady na realizaci systému dané nízkými cenami komponentů a využitím radiové technologie pro přenos dat.
- díky využití radiové technologie je instalace snadná a rychlá, s minimálními zásahy do budovy
- jednoduché ovládání z libovolného počítačepřes lokální síť i přes Internet či mobil poskytuje uživatelům maximální komfort, přičemž funkčnost regulace není na připojení k Internetu závislá, systém je plně autonomní a funguje i při výpadku Internetu(pouze nelze dálkově měnit nastavení teplot...).
- dokonalý systém regulace založený na nejmodernějších PID-algoritmech zajišťuje maximální úspory nákladů na topení.
- možnost integrace do systému pro komplexní správu nemovitostí CEM

Úspory nákladů na vytápění po zavedení systému zónové regulace v praxi zcela běžně přesahují hranici 20% a návratnost investice do systému WACOtherm je 2 – 5 let! (Tedy mnohem kratší období návratnosti než u jiných metod).

Pro více informací navštivte naše webové stránky www.softlink.cz
 
 
Reklama