Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Magnetická míchadla s levitujícím rotorem Alfa Laval

Alfa Laval uvádí na trh svá magnetická míchadla využívající technologii rotoru levitujícího na silném permanentním magnetickém poli.

Je to výrobek, který bude zajímat konečné uživatele zejména v oblasti biotechnologií a farmaceutického průmyslu,” říká Allan Bruun, Portfolio Manager z Alfa Laval.

Magnetická míchadla umožňují míchání do poslední kapky

Díky levitaci rotoru na magnetickém poli nedochází k žádnému kontaktu mezi plochami vedení, tření je tedy nulové. Rotor může běžet bezpečně nasucho a pokračovat v míchání, dokud produkt zcela neodteče.

Brunn říká: „Nedochází k žádnému nebo jen minimálnímu plýtvání s produktem, což je obrovská výhoda ve farmaceutickém průmyslu, kde jsou typicky zpracovávány velmi drahé produkty. V jednom případě jsme vzhledem ke zvýšené výtěžnosti zaznamenali návratnost investice dokonce během tří týdnů! Uživatelé také šetří čas, protože mohou ihned navázat s čištěním.“

Šetrně a hygienicky
Jedinečné osmilopatkové provedení magnetického míchadla umožňuje efektivní míchání i při velmi nízkých otáčkách a zajistí přitom maximálně šetrné zpracování produktu. Použití levitujícího rotoru umožnilo dosáhnout jinak nedostižnou míru čistitelnosti. Zařízení neobsahuje hřídele, složitá ložiska a těsnění a riziko kontaminace produktu je proto minimální. Na rozdíl od jiných magnetických míchadel není magnetické pole u tohoto typu závislé na elektrické energii. Rotor proto levituje vždy, dokonce i bez hydraulické nebo elektrické energie a před zahájením sanitace nemusí být uvedeno do klidu. Sanitační roztok proudí volně a účinně odstraňuje zbytky produktu, přičemž po vyčištění a vypláchnutí zcela odteče.

Nová magnetická míchadla disponují širokým rozsahem otáček
Levitace rotoru a osmilopatkové provedení umožňuje mimořádně široké spektrum otáček míchání – od 10 ot/min až po 600 ot/min. Konstrukce míchadla rovněž minimalizuje opotřebení a nutnost údržby.

Výrobní řada zahrnuje míchadla pro nádrže od 30 do 25.000 litrů. Míchadla jsou dodávána s certifikáty USP Class VI, jež jsou ve farmaceutickém průmyslu běžně vyžadovány.

Hlavní výhody:

  • permanentní magnetické pole
  • vysoká výtěžnost díky míchání do poslední kapky
  • hygienické a plně sanitovatelné provedení
  • minimální opotřebení a údržba
  • šetrné zpracování produktu

Další informace o magnetických míchadlech Alfa Laval naleznete zde.
Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 
Reklama