Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rychlá a hospodárná instalace podlahového topení

Polybutenové trubky pro podlahové topení Fonterra lze použít na podlahová a nástěnná topení. osvědčily se na staveništích díky své vysoké flexibilitě.

Pomocí polybutenových trubek od firmy Viega lze instalovat podlahová a nástěnná topení Fonterra jak v novostavbách, tak při renovaci rychle a hospodárně. Trubky o rozměrech 12 × 1,3 mm a 15 × 1,5 mm se na staveništích osvědčily díky své vysoké flexibilitě. Výrobci systému se nyní podařilo ještě zlepšit ohebnost trubek.


Flexibilita nových PB trubek se v praxi vyplácí zejména při instalacích ve stísněných prostorech, jako např. v malých toaletách pro hosty nebo pod šikmými střechami. Nové PB trubky lze snadno zpracovávat i při nízkých venkovních teplotách, protože vykazují nižší zkrut než běžně dostupné trubky. I přes ohebnost zlepšenou o 20 procent zůstala zachována tloušťka stěny trubky a tím i hodnota výkonnosti.

Možnost volného kombinování
Obzvláště hospodárná je pokládka nových PB trubek do nopových desek Fonterra Base 12/15 resp. 15/17. Možná je i kombinace se systémy Fonterra Tacker nebo Fonterra Side k plošnému temperování stěn. Díky dobré ohebnosti se trubky ideálně přizpůsobí i na předfrézované sádrovláknité desky Fonterra Reno.

Nové trubky z programu Fonterra lze instalovat se všemi spojkami a instalačními komponentami, které jsou na tento systém vyladěny. Totéž platí pro lisovací nástroje a čelisti.

Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 
Reklama