Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Světová novinka! REMS Multi-Push

Firma REMS, známá jako inovativní výrobce strojů a nářadí pro opracování trubek, rozšířila opět svoji paletu výrobků: REMS Multi-Push je výkonná kompaktní elektronická proplachovací jednotka a jednotka pro provádění tlakových zkoušek s bezolejovým kompresorem pro mnohá použití.

Pouze jeden přístroj s více než 10 programy k proplachování a provádění tlakových zkoušek pomocí stlačeného vzduchu nebo vody u rozvodů pitné vody a topenářských instalací aj.:

  • proplachování vodou nebo směsí vody a vzduchu
  • dezinfikování, čištění, konzervování
  • provádění tlakových zkoušek a kontrol těsnosti stlačeným vzduchem
  • provádění tlakových zkoušek a kontrol těsnosti vodou (zkušební postup A, B, C aj.)
  • pneumatické čerpadlo
  • provoz pneumatického nářadí

Nejjednodušší navigace nabídkou ve 26 jazycích
Soustavné sledování procesu během použití
Protokolování
USB-rozhraní

Programy již obsahují zadané hodnoty technických pravidel pro rozvody pitné vody dle EN 806-4:2010 resp. ustanovení pro kontroly těsnosti rozvodů pitné vody pomocí stlačeného vzduchu podle návodu T 82-2011 německého Ústředního svazu společností z oboru sanity, topení a klimatizace a ustanovení k proplachování, dezinfekci a k uvedení instalací rozvodů pitné vody do provozu podle návodu T 84-2004 německého Ústředního svazu společností z oboru sanity, topení a klimatizace. Výsledky programů proplachování a zkoušek jsou ukládány a je možné je přenést pro účely dokumentace na paměť USB nebo na tiskárnu.

REMS Multi-Push existuje ve 2 provedeních:

REMS Multi-Push SL Set

K proplachování vodou nebo směsí vody a vzduchu, dezinfikování, čištění, konzervování potrubních rozvodů, k provádění tlakových zkoušek a kontrol těsnosti potrubních rozvodů a nádob pomocí stlačeného vzduchu, jako pneumatické čerpadlo k řízenému plnění nádob všeho druhu stlačeným vzduchem, p ≤ 0,8 MPa/8 bar/116 psi, a k provozu pneumatického nářadí ≤ 230 Nl/min.

REMS Multi-Push SLW Set

Navíc k provádění tlakových zkoušek a kontrol těsnosti potrubních rozvodů a nádob pomocí vody.

Další informace jsou k dispozici na www.rems.de nebo na info@rems.de.

Od svého založení v roce 1909 vyvíjí REMS výrobky pro opracování trubek, zejména pro instalatéry a topenáře. Nejdříve ruční nářadí, poté následovaly stroje a elektronářadí. Požadavek zakladatele firmy pana Christiana Fölla „REMS musí být lepší“ byla stále měřítkem veškerého jednání. Dnes je REMS jedním z předních výrobců strojů a nářadí pro opracování trubek „Made in Germany“ se sídlem ve Waiblingenu.