Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konstrukce průmyslových ohřívačů vody QUANTUM

Kritickým bodem každého průmyslového ohřívače jsou místa svaru jednotlivých částí nádrže. Jak vyrobit nádrž ohřívače, aby vydržela neustálé napětí vznikající při každodenním provozu? Odpověď zní: Vyztužte slabá místa nádrže ocelí!

Kritickým bodem každého průmyslového ohřívače jsou místa svaru jednotlivých částí nádrže. V těchto "slabých místech" ohřívač obvykle začíná rezivět a téct.

Odtok teplé a přítok studené vody způsobuje změnu teploty a tepelné smršťování a roztahování nádrže. Toto tepelné "dýchání" sice nemůžeme vidět, přesto však existuje. Způsobuje neustálé napětí a může vést k předčasnému selhání svarů a ke vzniku trhlin a odštěpování glazury.

Jak vyrobit nádrž ohřívače vody, která by vydržela neustálé napětí vznikající při každodenním provozu? Není to žádné tajemství. Odpověď zní: vyztužte slabá místa nádrže ocelí!

Jiní výrobci však, aby snížili materiálové náklady, používají ve svých nádržích pouze minimální množství oceli. Výsledek takového šetření je jasný - ohřívač jednoduše není tak spolehlivý, jak má být. Poškozená glazura vede k předčasné korozi a selhání nádrže! Všichni výrobci svařují součásti nádrže až po opatření glazurou. U "spořivých" konstrukcí jsou tyto svary umístěny příliš blízko glazovaného povrchu (viz obr.) a vysoká teplota svářečky může vypálit velké kusy glazury. Takové ohřívače opouštějí továrnu s plochami obnažené oceli a nechráněná ocel je prvním předpokladem vzniku koroze a selhání nádrže.

Kouřové trubky jsou přivařeny přímo k dolní a horní části nádrže. Svar je umístěn příliš blízko glazury, bez vyztužení kritických míst.

Tam, kde je třeba, má QUANTUM více oceli!

QUANTUM má ve svém odvětví nejmodernější konstrukci nádrže, která je na všech kritických místech vyztužena další dávkou oceli, takže odolá náporu každodenního provozu lépe než nádrže jiných výrobců.

Při výrobě je navíc používáno plně automatických počítačem řízených svářecích strojů, které zajistí naprostou prvotřídnost každého svaru s přesností, které manuálně ovládaná svářečka nemůže dosáhnout.

Přidáním oceli do ohřívačů QUANTUM sleduje firma State Industries dva cíle. Za prvé: zvýšené množství oceli vytváří "tepelnou jímku", která absorbuje teplo vznikající při svařování a brání tak poškození ochranné glazury a za druhé: přídavek oceli v kritických místech nádrže s sebou přináší tak potřebné vyztužení, takže QUANTUM snáší nepřetržitý provoz a tepelné "dýchání" lépe než kterýkoli jiný ohřívač.

Podaří-li se vám dosáhnout těchto dvou cílů, získáte průmyslový ohřívač vody, který si skutečně zaslouží pětiletou záruku!

Plášť nádrže přesahuje dostatečně dno, takže místo svaru se nachází daleko od glazovaného povrchu. Kouřové trubky jsou přivařeny ke speciálním ocelovým límcům vloženým do dna nádrže. Límce zároveň vyztužují celou nádrž a chrání glazuru před teplem vznikajícím při svařování.

Každá kouřová trubka v ohřívači QUANTUM je vyztužena kroužkem z masivní oceli

  • Masivní ocelové límce jsou k nádrži přivařeny ještě před glazováním.
  • Po vyglazování všech částí jsou kouřové trubky protaženy ocelovými límci.
  • Kouřové trubky jsou přivařeny ke spodní straně límců, čímž se mezi místem svaru a glazurou vytváří ochranná "tepelná jímka".
Jen silný průmyslový ohřívač odolá tomuto druhu trýznění ... Ohřívač QUANTUM!
QUANTUM, a. s.
logo QUANTUM, a. s.

QUANTUM, a.s. je jedním z největších dovozců plynových zásobníkových ohřívačů vody v České republice. V naší nabídce najdete kondenzační kotle, solární panely pro výrobu tepla a k ohřevu vody, expanzní nádoby. Poskytujeme autorizovaný servis a poradenství, ...

 
 
Reklama