Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topenářská galerie Enbra je výukové, výcvikové, výzkumně vývojové a informační středisko

Enbra 14. 11. 2011 v 13 hod. v Těchově, městské části Blanska, slavnostně otevře projekt "Topenářská galerie". Jedná se vzorový projekt energeticky racionálně hospodařícího domu.

Tento vzorový projekt je prvním projektem svého druhu v České republice. Má sloužit projektantům, montážním, kamnářským a topenářským firmám a koncovým zákazníkům, ale i studentům a učňům jako výukové, výcvikové, výzkumně vývojové a informační středisko.

Doby, kdy stavebník vybíral pro svůj rodinný dům, případně jiný objekt pouze nejlepší kotel ústředního topení, ale vůbec se nestaral o to, v jakém režimu a v jakém systému bude tento spotřebič pracovat, jsou dávnou minulostí.

Dnes je situace jiná – u nás, stejně jako v dalších zemích EU si uvědomujeme, že pouze 16% problémů s energetickým hospodařením budov souvisí s nekvalitními výrobky. Plných 42% problémů připadá na nevhodné použití těchto výrobků a dalších 42% na chybné projekční řešení. Snažíme se situaci změnit. Proto jako společnost se zkušeností v regulaci tepelných soustav a měření tepla ve více než 350 000 bytů v České republice i v zahraničí otevíráme tuto „topenářskou galerii“ s názornou ukázkou kombinací 19 zdrojů tepla pro vytápění a ohřev teplé vody. Podporou tohoto projektu je webová prezentace www.jaktopit.cz, který slouží především pro srovnání nákladů na vytápění různými zdroji tepla konkrétní budovy. Topenářská galerie ENBRA má sloužit i jako výzkumně vývojová základna pro optimalizaci tepelného hospodaření obytných budov.

Ekonomika energetického hospodaření budov i problematika vlivu topení na životní prostředí se více než kdy v minulosti dotýká celé naší společnosti. Otevřením této „topenářské galerie“ chceme přispět ke komplexním řešením této problematiky. Věřím, že seznámení s projektem ENBRA bude i pro Vás inspirativní.

S úctou
Ing. Josef Brabenec, předseda představenstva ENBRA, a.s.


ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...

 
 
Reklama