Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové webové stránky výrobce tepelných čerpadel CIAT

Připravili jsme pro Vás nové webové stránky CIAT www.ciat.cz. Užijte si nový design, strukturu a další funkce. Doufáme, že se webové stránky budou líbit.

CIAT zúročil své dlouholeté zkušenosti z provozu, vývoje a byl jedním z prvních výrobců, který začal vyrábět moderní kompaktní tepelná čerpadla v provedení vzduch/voda se spirálovými kompresory. Jejich účinnost byla na tehdejší dobu vskutku revoluční a dosahovala hodnoty COP 2,7 při venkovní teplotě 2°C a teplotě vody 35°C ( koeficient účinnosti COP 2,7 znamená, že z každého 1 kW příkonu spotřebovaného kompresorem se získají 2,7 kW výkonu pro chlazení či ohřev).

Dnes patří firma CIAT k předním evropským výrobcům tepelných čerpadel, chlazení a vzduchotechniky s obratem přes 270 milionů eur ročně. V devíti závodech ve Francii, Španělsku, Číně a Indii vyrábí více než 130 druhů výrobků v 1000 variantách. Např. denně opustí výrobní linky přes 100 kusů tepelných čerpadel všech druhů.

CIAT je jedním z mála světových výrobců, který tepelná čerpadla vyrábí až do výkonu 500 kW v provedení vzduch/voda a do výkonu 1400 kW v provedení voda/voda.


Různými typy použitých chladiv a použitých kompresorů optimalizuje firma CIAT výkony a účinnosti jednotlivých tepelných čerpadel pro danou aplikaci. Například čerpadla typu vzduch/voda vyrábí firma v klasickém provedení s chladivem R410A a tato standardní čerpadla dosahují koeficientu účinnosti 4,2 a maximální výstupní teploty vody 52°C, nebo s chladivem R407C, která pak pracují při standardních podmínkách s účinností 4,2 a výstupní teplotou vody až 65°C.

Na vývoj a výzkum nových výrobků dává dnes CIAT 5% prostředků ze svého obratu. Vývoj nových výrobků se ubírá směrem ke zvýšení energetické účinnosti, snížení hluku, snížení výrobních nákladů a zvýšení uživatelského komfortu.

Video o firmě CIAT

 
 
Reklama